Bruisende Zaken

Hier moet je aan denken als je elektrisch gaat rijden

Hier moet je aan denken als je elektrisch gaat rijden

23-05-2023

Elektrisch rijden wint steeds meer aan populariteit. Het aantal elektrische voertuigen in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het aantal is bovendien nog altijd stijgende. Toch is het ook wel even wennen. Het rijdt heel anders dan auto’s met een gewone benzine- of dieselmotor. Heel geruisloos word je over de weg gevoerd. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je de auto op moet laden. Nu er meer betaalbare EV’s op de markt verschijnen en de populariteit toeneemt, zien we ook dat er nieuwe vraagstukken ontstaan. Want waar moet je aan denken als je elektrisch gaat rijden?

Altijd een laadpaal bij jou in de buurt 


De meeste mensen vinden een elektrische auto in het begin best spannend. Met name omdat deze opgeladen moet worden. Gaat dat wel goed? Vind je altijd wel een laadpaal waar je terecht kunt? Wat doe je in de tussentijd? Het is niet vreemd dat je met vragen zit. 


Gelukkig is Nederland al volledig ingericht op automobilisten met een elektrische auto. Ons land beschikt over meer dan 40.000 openbare laadpalen. Dan zijn er ook nog heel veel privé-laadpalen. Aan aanbod dus geen gebrek. En vergis je niet, dit is in andere Europese landen wel anders. Daardoor is Nederland bij uitstek geschikt om te beginnen aan een elektrische auto. Je zult hier heel snel aan wennen. 


Ben je onderweg en richting een plek waar je verder nooit komt? Dan wil je vast van tevoren weten waar laadpalen beschikbaar zijn. Gelukkig is er een handige app, GRID, waarmee je alle beschikbare laadpalen in de buurt kunt vinden. Je ziet niet alleen of er een laadpaal in de buurt beschikbaar is, maar ook hoeveel kilometer deze nog rijden is en wat de laadsnelheid is. Zo kun je snel de juiste keuze maken. 

Automaat rijden 


Ben je het nog altijd gewend om zelf te schakelen? Dan zal rijden in een automaat best wel even wennen zijn. Elektrische voertuigen zijn enkel in automaat verkrijgbaar. Maar dat went echt snel. Je zult merken dat je het op de lange termijn zelfs een stuk prettiger zult vinden. Je rijdt heel soepeltjes over de weg. Vooral als je gewend bent om file te rijden, zal een automaat echt uitkomst bieden. 


Mensen die al gewend zijn om in een automaat te rijden, zullen merken dat de elektrische auto heel vertrouwd voelt. Echter, het rijdt toch wel een beetje anders dan een automaat in een auto met benzine- of dieselmotor. Bij een gewone automaat voel je het schakelen namelijk nog altijd. Dat is bij een elektrische auto niet meer het geval. 

 

Houd rekening met de actieradius 


Hoe vaak je de auto op moet laden, hangt volledig af van het gebruik en de actieradius. De actieradius vertelt hoeveel kilometer je kunt rijden zonder op te laden. Houd er echter wel rekening mee dat er heel veel omstandigheden invloed kunnen hebben op de actieradius. Denk aan het weer, maar ook het gebruik.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)