BRUISENDE COLUMN

Barbecue op z'n Hollands

Barbecue op z'n Hollands

30-11--0001

Wie kan tegenwoordig nog zonder? Op je balkon of in je tuin een lekker hapje en drankje nuttigen. Samen met familie of vrienden je stukje vlees of vis grillen onder het genot van een zomers drankje. Wat daarbij zeker niet mag ontbreken is een barbecue.

In Nederland kunnen we er niet genoeg van krijgen: met z’n allen om de rookwolk van de barbecue staan en op je gemak wachten tot jouw stukje vlees klaar is. Uiteraard met een biertje of wijntje in de hand. Ontspannen bedenk je wat je daarna wilt eten en het gezellige wachten begint opnieuw. In Amerika gaat het er anders aan toe. Daar zetten ze de (elektrische) barbecue aan, leggen ze er in één keer alle stukken vlees op en binnen een uur wordt de tafel weer afgeruimd. Maar lekker is het zeker wel!

Culinair romantisch

Nederlanders zorgen ervoor dat de eettafel vol staat met broodjes, salades, fruit en voldoende groente. Een lekkere mediterrane wijn mag zeker niet ontbreken en de culinaire sfeer wordt versterkt met een muziekje op de achtergrond. Het is ook niet vreemd dat de gemiddelde Nederlander ruim twee uur over een barbecue doet. De enige discussie die momenteel oplaait is de manier van barbecueën. Gebruik jij ‘ouderwets’ een kolenbarbecue of ga jij voor de elektrische buitenkeuken? Een elektrische buitenkeuken vergt minder werk en is snel, maar daar krijg je wellicht niet dezelfde sfeer en smaak mee als met een kolenbarbecue.

BBQ-trends

Een barbecuetrend is searing barbecue. Searing betekent letterlijk dichtschroeien. Het grove rooster wordt laag boven de warmtebron gehangen zodat er hoge temperaturen ontstaan. Als de buitenkant van het vlees helemaal is dichtgeschroeid, is het verstandig om het op een iets lagere temperatuur verder gaar te laten worden. Het vlees krijgt daardoor een lekker krokant korstje en door de hoge temperaturen komen heerlijke smaken vrij. Nodig je vrienden of familie dus uit en zorg voor een opperbest culinair barbecuefeest!

Een 'ouderwetse' kolenbarbecue of een elektrische buitenkeuken?

Wil jij meer barbecuetips? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)