bruisende zaken

Rouw is verwerken

Rouw is verwerken

01-05-2018

Een herinnering die je koestert en voor altijd in je hart meedraagt.

Ligthart Uitvaartzorg helpt hierbij met persoonlijke zorg en praktische ondersteuning die houvast en troost bieden. De geboden persoonlijke zorg heeft oog voor elk detail en al uw wensen.


Afscheid

Samen wordt gezocht naar mogelijkheden voor een eigen invulling van het

afscheid en een passende afsluiting na de begrafenis van de crematie. Samen wordt vormgegeven aan een eigen afscheid, dat alle recht doet aan wie iemand is geweest en wat iemand heeft betekend.


Rouw

Mirelle Draaijer over rouw: “Er is geen stappenplan dat je kunt volgen om door jouw eigen rouwproces heen te komen. Je gaat er doorheen. Punt. Het proces is ook niet te vergelijken met hoe een andere persoon het ondergaat, rouwen is voor iedereen anders. Zeker is dat het een verschrikkelijk belangrijk proces is om het verlies een plaats te geven in je leven van nu. En die plaats komt er, is het niet nu dan is het wel later.”


Zonder liefde is er geen rouw

Liefde zorgt voor een plek in hoofd en hart. Juist jouw liefde maakt het verlies zwaar en is het hard/t werken. Rouwen kent geen regels en ook geen tijdslimiet. Het duurt zo lang als het duurt. Ook dat maakt het hard/t werken. Want de buitenwereld vindt vaak al zo snel dat ‘het nu maar eens klaar moet zijn’, dat je ‘nu maar eens door moet gaan met je leven’. Er zijn veel dingen die je kunt doen om te rouwen. Zorg dat het bij jou past.


Mijn liefdevolle suggestie voor jouw rouwproces

Schrijven maakt vrij. Met je pen op papier leg je een verbinding tussen hart en hoofd en wanneer je schrijft, komen de woorden als vanzelf. Het papier heeft geen oordeel. Om jou te helpen bij jouw rouwproces heb ik het boek ‘Rouwen is hart werken’ gemaakt. Het is een verwerkingsboek dat ruimte geeft aan emoties en verdriet. Je kunt erin schrijven wat je wilt: je verdriet, je vreugde, je herinneringen en je belevenissen. Alles om woorden te geven aan het rouwproces waar jij of een dierbare inzit. Het boek ‘Rouw is … werken’ kun je bestellen via de webwinkel. Het is een cadeau vanuit je hart voor het hart.”


Wensgesprek

Tekenend voor de persoonlijke begeleiding die Mirelle Draaijer van Ligthart Uitvaartzorg kan en wil bieden is het wensgesprek. “Een gesprek dat kracht vergt en heel confronterend is; je hebt het over je eigen sterven. Maar het wordt ook ervaren als bijzonder en indringend; het geeft houvast en rust te weten dat alles is geregeld. U kunt uw wensen in de bloei van uw leven kenbaar maken en bij twijfel ook weer bijstellen. Immers, wij en de omstandigheden veranderen met de tijd. En, vanuit mijn praktijk gezien, het is fijn om samen de uitvaart van en met de geliefde vorm te geven. In het 

wensgesprek komen alle, voor u belangrijke, onderwerpen 

aan de orde.


Ligthart Uitvaartzorg

Weiver 7  1561 XA Krommenie 

Telefonisch bereikbaar: 06-34768926

www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)