Column Willy Kloosterboer

Wacht niet langer,    ga voor gezond…

Wacht niet langer, ga voor gezond…

31-05-2018

Er wordt steeds meer bekend over de relatie tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid. In de mond worden veel aandoeningen als eerste zichtbaar, bijvoorbeeld in de vorm van pijnklachten, wondjes en ontstekingen.

Omgekeerd kunnen aandoeningen in de mond – via bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen – allerlei ziektes veroorzaken zoals hart- en vaatziekten. Doordat het belang van de mondgezondheid voor de algehele gezondheid wordt onderschat, lopen mensen onnodig gezondheidsrisico’s. Een goede mondhygiëne is dus niet alleen belangrijk voor een gezond en sterk gebit, maar zeker ook voor de algehele gezondheid. Daarom is een bezoek aan de mondhygiënist ook zo belangrijk en wordt dit helaas nog altijd erg onderschat. Hoe fijn is het om te weten dat je gebit gezond is, dat je het zelf goed reinigt en dat het met enige regelmaat wordt schoongemaakt. Maak daarom eens een afspraak bij de mondhygiënist. Je hoeft hiervoor niet verwezen te worden door de tandarts, dit kan ook op eigen initiatief. Er is altijd plek voor nieuwe patiënten. Wacht dus niet langer en ga voor gezond. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit uw aanvullende tandartsverzekering. Willy Kloosterboer heeft 32 jaar als mondhygiënist in het Zaans Medisch Centrum gewerkt, waarvan de laatste elf jaar als zelfstandige. Zij werkt nauw samen met de kaakchirurgen van het ziekenhuis. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding