Column

Danique was een clubvrouw in hart en nieren

Danique was een clubvrouw in hart en nieren

01-03-2019

Het gezin Visser Danique, enige dochter, groeide op in een gezin met twee broers Jan en Dick, kinderen van vader Theo en moeder Roos. Allemaal waren ze gek op voetbal. Op zaterdag gingen ze als gezin kijken naar de spelende broers. Later speelde Danique zelf mee met de jongens. Het leven van dit gezin draaide om voetbal. Op zondag met z’n allen bij de radio ‘Langs de Lijn’ luisteren en ’s avonds commentaar geven op de voetbalwedstrijden bij Studio Sport. Soms gingen ze met het hele gezin naar de voetbalwedstrijd van hun cluppie. Zo ging het elk weekend voor de familie Visser, jaar na jaar.

Met weemoed keek Danique terug naar deze tijd. Zij had nu haar eigen gezin met man en drie kinderen, Thomas, Lucas en Luna. Ook in haar gezin speelde voetbal een grote rol. Ze reisden met z’n allen met de bus naar en de uitwedstrijden en aten steevast op de terugweg een broodje kroket.

Onheilspellend nieuws Helaas kreeg Danique van de arts te horen dat ze nog maar een paar maanden te leven had. Vier weken geleden kwam ik bij de familie om in een voorgesprek haar uitvaart door te spreken. Ze wilde dat haar cluppie een rol speelde in het afscheid. De club was het hier roerend mee eens. De condoleance mocht in het supportershome plaatsvinden en de uitvaart in de kantine. In de rouwkaart werd er gevraagd om op een A4tje herinneringen, foto’s of grappige gebeurtenissen op te schrijven. Daar konden we later een mooi herinneringsboek van maken voor Gerard en de kinderen.

De dag van de uitvaart brak aan Het werd een uitvaart met een lach en een traan. Passende muziek die allen raakte en mooie foto’s.

Danique haar ouders hadden een mooi persoonlijk verhaal over haar jeugd met als afsluiting de tune van Studio Sport en Langs de lijn. Ook andere sprekers hadden een mooi verhaal.

Vanuit de kantine werd de kist van Danique gedragen door familieleden en vrienden naar het hoofdveld, waar de spelers haar in tenue in een erehaag op stonden te wachten bij de middenstip, met de bal aan hun voeten. Daarna werd Danique naar de rouwauto gedragen.

Nog even keek ik om naar het hoofdveld. Daar lagen de stilliggende ballen op het veld, wat een bijzonder en aangrijpend beeld was.

We vertrokken in besloten kring naar de begraafplaats waar we met elkaar afscheid namen van een bijzondere vrouw Danique. Alle belangstellenden aten in de kantine een broodje kroket, want dat kon natuurlijk niet ontbreken.

Ligthart Uitvaartzorg | Weiver 7 1561 XA Krommenie Telefonisch bereikbaar: 06-34768926 | www.ligthartuitvaartzorg.nl @mirelledraaijer ligthartuitvaartzorg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)