Column

Uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen

01-04-2019

Aandacht, persoonlijk en tijd zijn de kenmerkende facetten aan de werkwijze van Ligthart Uitvaartzorg. ‘Afscheid nemen betekent voor nabestaanden hard werken terwijl men door gevoelens wordt overspoeld.’ Tevens roept een dergelijke gebeurtenis veel vragen op, zoals: kiezen we voor begraven of cremeren, thuis opbaren of niet, wat gaat er allemaal gebeuren en welke sfeer krijgt deze week?

Wie niet voor onaangename financiële verrassingen wil komen te staan, kan zich verzekeren tegen de kosten voor een uitvaart. Grofweg zijn deze verzekeringspolissen te verdelen in natura verzekeringen en kapitaalverzekeringen.

Natura verzekering Een natura verzekering wordt ook wel pakketverzekering genoemd.

Zo’n verzekering keert uit in goederen en diensten. In zo’n pakket zitten dan o.a. een vastgesteld aantal rouwkaarten, een rouwauto en een standaard kist en een volgauto. Wanneer van dat pakket wordt afgeweken, moet men bijbetalen.

Kapitaalverzekering In geval van de kapitaalverzekering wordt een overeengekomen maximum bedrag uitgekeerd. Zijn de kosten van een uitvaart lager, dan wordt het resterende bedrag niet uitgekeerd. Zijn de kosten hoger dan moet worden bijbetaald.

Vrije keuze Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaartondernemer te nemen bij wie ze verzekerd zijn. Dat is niet zo. Wel is het zo dat bij natura verzekeringen in zo’n geval het pakket diensten wordt omgezet in een geldbedrag. Dit bedrag is vaak lager, waardoor moet worden bijbetaald. Het is ook mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij uitkeert op basis van de toegezonden nota van de uitvaart. Per onderdeel wordt dan gekeken wat wel en wat niet wordt vergoed. Bij kapitaalverzekeringen is de keuze voor een uitvaartondernemer meestal niet van invloed op de uitkering.

Meer informatie Mocht u nog meer vragen hebben of wilt u uw wensen bespreekbaar maken, dan kunt u een afspraak met ons maken. Naar aanleiding van uw wensen maken wij een duidelijke voorlopige kostenbegroting, zodat u weet waar u aan toe bent. Naar aanleiding daarvan kunt u uw verzekering aanpassen of geld apart leggen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kost u alleen even tijd.

www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Ben jij flexibel?
Ben jij flexibel?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter dan genezen...
Voorkomen is beter dan genezen...
De Zaanstreek Bruist

De oplossing is Mentorschap.
De oplossing is Mentorschap.
De Zaanstreek Bruist


Het is veilig
Het is veilig
De Zaanstreek Bruist


Minder mensen,  meer verbondenheid
Minder mensen, meer verbondenheid
De Zaanstreek Bruist


Corona
Corona
De Zaanstreek BruistNazorg
Nazorg
De Zaanstreek BruistWeten & begrijpen
Weten & begrijpen
De Zaanstreek BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).