Column

Eindelijk vakantie!

Eindelijk vakantie!

01-07-2019

Voor veel van ons zit de grote zomervakantie er weer aan te komen. We trekken er dan op uit om te gaan kamperen of op een andere manier van het mooie weer en de vrije tijd te gaan genieten. Het dagritme verandert dan ook meteen.

Je staat wat later op, eet op andere momenten, snoept en drinkt wat vaker. Ook de mondhygiëne heeft veelal onder dit veranderde dagritme te lijden. Heel vaak zie ik dan ook in deze maanden patiënten die zich bij binnenkomst al excuseren door te melden weinig aan de mondhygiëne gedaan te hebben. Vooral het tussen de tanden en kiezen reinigen schiet er tijdens de vakanties volledig bij in.

Ik zie dan ook na deze periode veel tandsteen en aanslag en wat meer tandvleesontstekingen. Ik noem dit dan altijd gekscherend “vakantiebekkies”. Maar waarom zou je het stokeren/rageren in deze periode nou opeens niet meer doen? Je gaat toch ook douchen en je poetst toch ook je tanden? Blijf ook tijdens de vakantie aandacht aan je gebit besteden, het is zo belangrijk. Mocht dit onverhoopt toch niet gelukt zijn, maak dan snel een afspraak bij mij, dan kan daarna de mondhygiëne weer opgepakt worden.

Mijn behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering.Willy Kloosterboer is al 35 jaar mondhygiënist waarvan ze 32 jaar op de poli kaakchirurgie in het Zaans Medisch Centrum heeft gewerkt. Vanaf 2004 is zij vrij gevestigd. Zij werkt nog steeds nauw samen met de kaakchirurgen van het ziekenhuis. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom.

Heijermansstraat 143-A 1502 DJ Zaandam 075-6414653 www.medi-mondzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Ben jij flexibel?
Ben jij flexibel?
De Zaanstreek Bruist

Voorkomen is beter dan genezen...
Voorkomen is beter dan genezen...
De Zaanstreek Bruist

De oplossing is Mentorschap.
De oplossing is Mentorschap.
De Zaanstreek Bruist


Het is veilig
Het is veilig
De Zaanstreek Bruist


Minder mensen,  meer verbondenheid
Minder mensen, meer verbondenheid
De Zaanstreek Bruist


Corona
Corona
De Zaanstreek BruistNazorg
Nazorg
De Zaanstreek BruistWeten & begrijpen
Weten & begrijpen
De Zaanstreek Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).