Column

Zondag klinkt het feestelijke startsein van La Vuelta Holanda 2020

Zondag klinkt het feestelijke startsein van La Vuelta Holanda 2020

13-09-2019

Op dit moment is de Vuelta 2019 in volle gang. Aanstaande zondag vindt in Madrid de finish plaats. Vanaf dat moment kunnen we gaan uitkijken naar de start van de Vuelta van volgend jaar, want die vindt in Nederland plaats. Om dit te vieren, wordt La Vuelta Holanda 2020 feestelijk ingeluid in alle deelnemende Nederlandse steden.

Aanstaande zondagavond om 20.00 uur klinkt er tegelijkertijd Spaanse muziek van de carillons in de Domtoren te Utrecht, Grote Toren van Breda en de St Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Dit gebeurt vlak na de finish van La Vuelta 2019. Hiermee wordt het feestelijke startsein gegeven voor de Ronde van Spanje die volgend jaar in Nederland start.

De ronde van Spanje

La Vuelta de España gaat in 2020 op vrijdag 14 augustus van start in Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant fietst. De organisatie van deze eerste etappes en de Ronde van Spanje is in handen van de drie steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant.

Connectie tussen de organiserende steden

Deze muzikale actie staat symbool voor de connectie die de organisatie van La Vuelta Holanda maakt met de cultuur en historie van de drie Nederlandse organiserende steden. De torens van de drie steden zijn immers dé symbolen en verbindende schakels van de gemeenschap.

Grootse viering van La Vuelta

La Vuelta Holanda wordt georganiseerd rondom de wielertocht, maar is nog veel meer dan dat. Het wordt een groot feest met allerlei leuke activiteiten in aanloop naar de etappes. Het duurt nog even, maar wij kijken alvast uit naar een bruisend evenement!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).