column

Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Hoe voorkom je een vechtscheiding?

01-10-2019

Vechtscheidingen doen me denken aan freefighten: een sport waarbij alles zowat mag. Tegenstander knock-out, knietjes onder de gordel of elleboog stoten, alles kan. Is het reëel om een vechtscheiding hiermee te vergelijken?

Nee natuurlijk niet, want het gaat er lichamelijk zo aan toe, maar geestelijk kunnen mensen elkaar het leven behoorlijk zuur maken.

Hoe voorkom je dit nu?

Mijn visie als Familiemediator is natuurlijk gericht op het voorkomen van een vechtscheiding. Allereerst wordt er een zogenaamde Mediation-overeenkomst getekend, een soort raamwerk; zeg maar spelregels waar partijen zich aan houden tijdens de Mediation. Elkaar uit laten spreken, wat wordt er besproken, wat regelen we? Ook van belang is dat zaken duidelijk benoemd worden. Soms zitten mensen met een bepaald idee, wat misschien wettelijk niet kan. Immers partijen hebben bij een scheiding ook recht op iets, bijvoorbeeld partneralimentatie, kinderalimentatie. Antwoord geven bij vragen zoals naar wie gaat het kinderbijslag na de scheiding? Bij wie schrijven we de kinderen in na de scheiding. Als mediator bewaak ik de belangen van beide partijen en probeer mensen zelf plannen voor de toekomst te laten maken. Een ouderschapsplan maken, duidelijk beschrijven wie welke taak gaat uitvoeren, wat doen we als onze kinderen naar de dokter of tandarts gaan. Wie gaat dan mee? Ga je allebei mee naar een ouderavond?

Harriët van der Struijk is mediator. Zij biedt een luisterend oor en begeleiding bij echtscheidingen, familiezaken, nalatenschappen en arbeidsconflicten.

Een scheiding regelen is niet altijd makkelijk en zeker een emotionele fase, duidelijkheid bij wat er geregeld dient te worden kan helpen om een vechtscheiding te voorkomen. Ik help jullie graag!

06-46021973 info@mediationenzo.nl www.mediationenzo.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere