Column

Is er verschil tussen  IPL- en laserontharing?

Is er verschil tussen IPL- en laserontharing?

01-10-2019

Vaak wordt er gesproken over IPL- en laserbehandelingen, maar zit hier nu eigenlijk verschil in? En zo ja, wat is dan het verschil?

Soms worden de termen van deze methoden door elkaar gebruikt, omdat een lichtflits en een laserpuls op elkaar lijken en er veelal dezelfde indicaties mee behandeld kunnen worden. Maar er is wel degelijk verschil! Met IPL wordt de behaarde huid beschenen met diffuus licht (breed spectrum licht). Deze lichtflits kan niet erg gericht worden geplaatst in tegenstelling tot een laserpuls. Dieper gelegen haarwortels reageren hierdoor bij IPL-ontharen onvoldoende en worden niet goed vernietigd. Ook lichtgekleurde lichaamsbeharing absorbeert bij een IPL-behandeling te weinig energie, hierdoor blijven de haarwortels intact en zal er opnieuw een haar kunnen groeien. Bij IPL-ontharen zijn veel behandelingen nodig voor een gewenst resultaat.

Onze voorkeur gaat uit naar laserontharing, hiervoor gebruiken wij in de praktijk de LightSheer Diodelaser of Gentle Max Pro laser (Alexandrite laser en Nd:YAG laser); dit zijn de beste lasers voor ontharen voor zowel de lichte als donkere huid. Laser werkt slechts op één golflengte. De gerichte laserpuls kan heel effectief worden geplaatst, waardoor ook dieper gelegen wortels goed worden bereikt. Ontharen met laser is zeer doeltreffend. Daarnaast bent u met deze techniek veel sneller uitbehandeld.

De haarkleuren lichtblond, grijs, wit en rood zijn niet geschikt voor IPL- of laserontharing, omdat deze haartypen te weinig pigment bevatten.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

info@huidtherapieboxtelbest.nl www.huidtherapieboxtelbest.nl 06-8126 4333

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).