bruisende zaken

Weer helemaal tot rust komen

Weer helemaal tot rust komen

01-11-2019

Vandaag mag ik op uitnodiging van Claudia de Laat een float sessie ervaren. Ik ben benieuwd want wat moet ik me precies voorstellen bij floaten?

Annemiek: “Het ontspannen gevoel komt zo snel dat het me een beetje overvalt”

Bij binnenkomst in haar prachtige ontspanningscentrum CloudSeven, vertelde Claudia rustig en duidelijk wat we gaan doen. Daarna brengt ze me naar een mooie ruimte, waar je je om kunt kleden. Er is een heerlijke douche met biologische verzorgingsproducten, een badjas, handdoeken en oordopjes voor als je met je hoofd onder water gaat.

Optimaal ontspannen Zodra je de deur dicht trekt van deze ruimte, ben je dus helemaal alleen. Je spoelt je eerst af onder de douche en stapt dan je eigen floatroom in. Je gaat liggen en een uur lang ben je helemaal alleen en voel en hoor je niets meer. Werkelijk alle prikkels worden weggenomen; het licht gaat uit, het is helemaal stil en je zweeft. Zo kun je optimaal ontspannen. De muziek en de tijdsduur worden vanuit de receptie geregeld, maar je hebt wel zelf controle over het licht.

Ik leg mijn hoofd in het nekkussentje, dat voelt voor mij prettig. Door de magnesium in het water kunnen de spieren goed ontspannen en je gedachten kalmeren. Je komt in een fase tussen dromen en wakker zijn. Ik moest de eerste minuten enorm wennen. Het ontspannen gevoel komt zo snel dat het me een beetje overvalt. Maar na een tijdje begin ik eraan te wennen en zit ik in een soort flow. Het is dan ook jammer dat de muziek weer zachtjes aangaat en het uur alweer voorbij is.

Na het floaten is mijn huid heerlijk zacht en voel ik me een beetje suf, alsof ik heb geslapen. Ik vind het fijn dat ik de ruimte voor mezelf heb en dat ik even kan bijkomen tijdens het douchen en aankleden. In de ontvangstruimte drink ik nog een glaasje water en praat ik na met Claudia. Ze vertelt me dat de meeste mensen pas na 3 keer volledig kunnen ontspannen tijdens het floaten. Ik ga het dus zeker nog vaker doen. Dankjewel Claudia, dat ik dit heb mogen ervaren. Annemiek

Wil jij ook helemaal tot rust te komen? Breng dan zeker eens een bezoek aan ontspanningscentrum CloudSeven in Vught.

CloudSeven Studio | Eigenaresse: Claudia de Laat | Helvoirtseweg 130 Vught 073-8509446 | recharge@cloudsevenstudio.com | www.cloudsevenstudio.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere