column

Partneralimentatie

Partneralimentatie

01-03-2020

Als je gaat scheiden dien je een hoop te regelen, bijvoorbeeld ‘partneralimentatie’. Ik kan je als mediator daarbij helpen en tot een goede oplossing komen.

Harriët van der Struijk is mediator. Zij biedt een luisterend oor en begeleiding bij echtscheidingen, familiezaken, nalatenschappen en arbeidsconflicten.

Misverstanden:

Samen met elkaar spreek je partneralimentatie af, er zijn richtlijnen maar veel hangt ook af van jullie toekomstplannen. Immers wie blijft in het huis en waar wonen de kinderen? Of heb je co-ouderschap? Ik schakel een financieel expert in en gezamenlijk overleggen we hoe hoog de partneralimentatie wordt. Immers, kinder-alimentatie is verplicht. Partneralimentatie niet. Het zelf allemaal berekenen is een ingewikkelde zaak.

Allereerst kom je er pas voor in aanmerking als je niet (volledig) in je eigen onderhoud kunt voorzien.

Je hoeft niet per se getrouwd te zijn, na het verbreken van een geregistreerd partnerschap of samenwonen kun je ook partneralimentatie afspreken.

Ook goed om te weten: als degene die recht heeft op alimentatie een bijstandsuitkering aanvraagt, dan kan de gemeente hiervoor aankloppen bij de ex-partner.

Daarom is het altijd een goede oplossing om een scheiding te regelen via een mediator. Een intakegesprek is altijd gratis.

06-46021973 info@mediationenzo.nl www.mediationenzo.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).