column

Moet jij ook van alles?

Moet jij ook van alles?

01-06-2020

“Bij jou hoef ik tenminste even helemaal niks”, verzucht mijn client na de behandeling. Ze komt bij me vanwege nekklachten en heeft regelmatig last van hoofdpijn. Ze staat eigenlijk altijd ‘aan’. Haar hoofd staat niet stil en ze moet continue van alles, vooral van zichzelf.

De eerste keer op de tafel is ze erg gespannen. “Sorry dat ik niet ontspannen ben”, zegt ze zachtjes. Ik vertel haar dat dat goed is, dat ze niet haar best hoeft te doen om te ontspannen. Dat ze hier op de massagetafel gewoon mag liggen en mag voelen. Niets hoeft anders te worden, er hoeft niets weg of bij. Het is gewoon zoals het is, geef daar maar aandacht aan.

Ik voel haar lichaam zachter worden onder mijn handen. Ze zucht even diep. Na afloop van de massage vertelt ze wat een opluchting het was, dat ze niets hoefde te veranderen. Dat gaf zoveel ruimte. Later kwam ook het besef dat ze eigenlijk altijd haar best aan het doen was.

Hoe zou dat zijn om in het dagelijks leven af en toe even niets te moeten? Niet je best te doen? Ze kan het zich bijna niet voorstellen, maar gaat het wel proberen.

De massagetherapie ondersteunt haar hierbij. Tijdens de behandelingen leert ze zichzelf en haar lichaam beter kennen, juist door niets te doen, maar door te voelen en te ervaren. Haar hoofdpijn wordt minder en blijft steeds vaker langere tijd weg. Als de hoofdpijn toch weer eens de kop opsteekt, ziet ze dat ze toch over haar grenzen is gegaan. Ze voelt zich steeds lekkerder in haar vel en kiest er vaker voor om goed voor zichzelf te zorgen.

Herken je dit of ben je benieuwd of massagetherapie iets voor jou is?

je bent van harte welkom!

Burg. Loeffplein 70 E-F, Den Bosch | 06-18463434 info@jackybekers.nl | www.jackybekers.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere