column

Studiebegeleiding     zet zoden aan de dijk!

Studiebegeleiding zet zoden aan de dijk!

01-05-2021

Het beeld van leerlingen met mondkapjes, de desinfectiezuilen, in kleine groepen naar school en nog veel online les begint al bijna normaal te worden, maar hopelijk komt het nooit meer terug. Wat hebben al deze veranderingen voor invloed op het onderwijs van uw kind?

Onderwijsachterstanden

Ik heb zelf nog jonge kinderen, de oudste is zes en gaat naar groep drie. Maar omdat we (Femke en ik) voornamelijk met middelbare scholieren werken, heb ik me in deze periode vaak afgevraagd wat ik zou doen als mijn kinderen tussen de elf en achttien jaar waren. Natuurlijk maak ook ik me zorgen over een achterstand die mijn kind misschien heeft opgelopen, maar dat komt wel weer goed... hij heeft nog een hele schooltijd te gaan. Zit je zoon of dochter echter dit jaar in groep acht, in de brugklas of in het examenjaar, dan wordt het een ander verhaal.

De overheid en de scholen doen hun best, maar is het genoeg?

In het rapport over de laatste maandpeiling Covid-19, die de overheid houdt bij alle scholen, komt naar voren dat een online lesuur maar ongeveer 75 procent van een normaal lesuur is. Dit betekent dat er dus minder les wordt gegeven. De subsidieregeling inhaal- en ondersteuningsprogramma’s onderwijs 2020-2021 bedraagt € 900,- per leerling. Het gros van de scholen kiest voor het type programma verlengen schooldag, extra lessen dus. Maar als er al minimaal 25 procent van de huidige lessen wegvalt en er geen praktijkvakken of groepsopdrachten worden gegeven, practica, presentaties, et cetera worden afgenomen... bereiken we met deze subsidie dan het doel of worden de achterstanden zo allerminst weggewerkt? Ik vrees het laatste...

Het enige dat echt zoden aan de dijk zet, is mijn ervaring, is een goede begeleiding met ruimte voor het inhalen van de achterstanden die zijn opgelopen. En die zijn vaak heel individueel. Daarbij helpt een grote zak geld en het inzetten van studenten onvoldoende. Wij kunnen daarin wel ondersteunen!

Bel voor meer info: 06-83838903 of 06-13177212

Studiebegeleiding Helvoirt info@studiebegeleidinghelvoirt.nl www.studiebegeleidinghelvoirt.nl Studiebegeleiding Haaren info@studiebegeleidinghaaren.nl www.studiebegeleidinghaaren.nl studiebegeleiding Oisterwijk Burgemeester Verwielstraat 67, Oisterwijk (voorheen studiewijzer oisterwijk)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere