BRUISENDE COLUMN

Jumping Jack is  terug in Assen

Jumping Jack is terug in Assen

01-03-2019

Frank Lammers speelde in tientallen films en het grote publiek kent hem vooral van de Jumbo reclames. Als regisseur van het muziektheaterspektakel ‘Jumping Jack’ gaat Lammers een nieuwe uitdaging aan. Aan Bruist vertelt hij waarom hij ja zei.

“Never a dull moment”

‘Jumping Jack’ is een grootse theatervoorstelling met rockmuziek en ronkende motoren over het leven van de roem-ruchte motorcoureur Jack Middelburg (1952-1984) die in april 1984 verongelukte tijdens races in Tolbert.
Het wordt een spectaculaire show met  20 acteurs, 30 motorrijders, 60 dansers, 40 gitaristen en 200 figuranten.
Per voorstelling is er plek voor 3.000 toeschouwers. Lammers: “Het is een totaal bezopen plan, dus ik zei meteen ja. Mensen die van motoren aflazeren, keiharde rockmuziek en romantiek. Het kan eigenlijk niet, dus ik ben voor.”

Waarom was je meteen enthousiast toen je werd benaderd?

“Ik houd van sport, theater en gekke  plannen. Dat komt hier allemaal samen. Groter dan dit krijg ik het bovendien niet.”

Wat heb jij met Jack Middelburg?

“In de jaren tachtig zat ik net als vele andere motorsportliefhebbers regelmatig voor de televisie om naar de races te kijken, zeker als Jack Middelburg meereed. Middelburg was naast een begenadigd coureur een kleurrijke persoonlijkheid die een Hollywood waardig leven heeft geleefd. Never a dull moment! Juist zijn meeslepende levensverhaal maakt de voorstelling ook voor mensen die niet zo gek zijn op motorsport meer dan de moeite waard.”

Wat zie jij als jouw belangrijkste taak als regisseur?

“Het wordt vooral een kunst om te zorgen dat het één geheel wordt, alles moet naadloos bij elkaar komen. Half maart beginnen de repetities, dus we zullen zien hoe het gaat, ik ga er heel open in. Last van stress heb ik absoluut niet. Als je je best doet, lukt iets wel of simpelweg niet!” ‘Jumping Jack’, met hoofdrollen voor Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje), Julia van der Vlugt en Lucas Hamming, is van 9 t/m 19 mei te zien op het TT circuit van Assen. Tickets zijn te koop via www.jumpingjack.nu.

 

DOE MEE & WIN Bruist mag 6 x 2 vrijkaarten weggeven voor deze spectaculaire musical. Mail je gegevens onder vermelding van ‘Jumping Jack’ naar prijsvraag@nederlandbruist.nl


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/nederlandbruist.tili.nl/http/index.php on line 1142

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Den Bosch Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).