bruisende zaken

Geniet van de Moluks-Indische keuken

Geniet van de Moluks-Indische keuken

01-04-2019

Een bijzondere eetgelegenheid. Zo mogen we Kleine Toko in Vlijmen wel noemen. Eigenaresse Gin Nio Haurissa maakt er alles zelf, daarin vaak bijgestaan door familieleden. Wie nog nooit Moluks-Indisch geproefd heeft, moet er zeker eens langs gaan!

‘Kleine Toko – By Essie’.
Dat is de volledige naam van de gezellige afhaalzaak aan het Burgemeester van Houtplein 25 in Vlijmen waar je overigens ook ter plekke kunt eten. Gin Nio heeft een achtergrond als violiste en wiskundedocent maar ontdekte dat haar hart toch bij het koken ligt: “Dat zit echt in de familie. Ik heb alles geleerd van mijn oma, moeder en tantes. Mijn familie helpt ook regelmatig mee. ‘Essie’ verwijst naar mijn zoontje Estemóah. Die is inmiddels acht jaar en de drijfveer waarom ik alles doe.”

Wennen
Veel mensen zijn wel bekend met Indisch eten, maar niet in combinatie met de Molukse keuken. En dat is nu precies wat Kleine Toko te bieden heeft. Gin Nio vertelt: “We zijn eind vorig jaar gestart. De mensen in Vlijmen moesten er wel even aan wennen. Onze bami is bijvoorbeeld heel anders dan die van de Chinees.”

Bali-bal
Inmiddels loopt de zaak prima. “De bami is heel populair. En ook voor de saté en satésaus blijven mensen terugkomen. Ook de sotosoep loopt hard. Het best verkochte product is de Bali-bal. Dat is een exclusief recept van mijn tante. Het ziet eruit als een oliebol maar dan met heerlijk gemarineerd en gekruid gehakt erin.”

Specials
Kleine Toko biedt ook wekelijks ‘specials’ aan die niet op de reguliere kaart staan. “Van garnalen in deeg tot sponscake en spekkoek. Zo laten we iedereen kennismaken met de uitgebreide Moluks-Indische keuken,”aldus Gin Nio.
 

“Kleine Toko heeft naast de reguliere kaart ook wekelijks wisselende specials”

Burgemeester v. Houtplein 25 Vlijmen 06-57149470 info@kleinetoko.nl www.kleinetoko.nl Ook aan huis via thuisbezorgd.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).