column

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

01-05-2019

Gescheiden ouders moeten samen afspreken dat er genoeg geld is om te zorgen voor de kinderen.

De kinderalimentatie kan worden vastgesteld door een specialist, of kan door u zelf berekend worden met een rekenhulp op internet. Ouders die uit elkaar gaan zijn verplicht om een ouderschapsplan te maken, hierin wordt ook de kinderalimentatie vastgelegd.

De hoogte van de kinderalimentatie hangt af van de inkomsten van het gezin voor de scheiding en de inkomsten van u en die van uw ex-partner na de scheiding. Daarbij spelen persoonlijke omstandigheden een grote rol. Hiermee bedoel ik of u recht heeft op bijvoorbeeld een kindgebonden budget en of u eventueel een nieuwe partner heeft.

Deze zaken zijn ook van invloed als u later de alimentatie aan wilt passen. Dit kunt u onderling afspreken. Ook kan een kind meer geld gaan kosten bijvoorbeeld tijdens een studie. In overleg met een Mediator kunnen hier weer afspraken over worden vastgelegd.

Voor meer info kun je bellen of mailen naar: Harriët van der Struijk, 06 46021973 of info@mediationenzo.nl

Harriët van der Struijk is mediator. Zij biedt een luisterend oor en begeleiding bij echtscheidingen, familiezaken, nalatenschappen en arbeidsconflicten.

06-46021973 info@mediationenzo.nl www.mediationenzo.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere