column

Wat is nu Mediation?

Wat is nu Mediation?

01-06-2019

Het werd mij in het begin van mijn praktijk vaak gevraagd. Mediation is het samen zoeken naar oplossingen bij een conflict. “Oh”, zei men. “Dan kun jij zeggen hoe het moet?”

Nee, dat juist niet, de mensen zoeken zelf naar een oplossing.En vanaf dat moment merk ik pas dat mensen beginnen met luisteren naar wat ik erover vertel. Ik denk dat iedereen wel eens een ruzie of conflict heeft gehad en tijdens zo’n gesprek hieraan terug dacht.  Maar Mediation gaat verder.

Momenteel ben ik bezig met een echtscheiding, een ouder echtpaar, hij net gepensioneerd en zij altijd voor het huishouden gezorgd. Toeval wil dat zij nu net in het nieuwe appartement bij de bewonerscommissie is gegaan en daar een leuke vriend heeft leren kennen. Zij is zelfs naar zijn appartement verhuisd en heeft te kennen gegeven te willen scheiden. Vanaf haar verhuizing naar de onderbuurman, tot ze beide en bij mij aan tafel zaten, was er niet veel meer gesproken. Hij was boos en zij koppig, immers had ze al vaak aangegeven dat ze wat meer de deur uit wilde, terwijl hij zei dat hij vaak genoeg de deur uit was geweest om te werken. Na 36 jaar huwelijk vloeiden bij beide tranen, want hoe moest het nu verder?

 Er is na zo lange tijd in dit geval nog zeker een vorm van bezorgdheid om elkaar, maar ook bij beide sprake van verdriet om het verlies van de ander. De zaken die aan de Mediation tafel uitgesproken worden kunnen heel divers zijn. Wat verdelen we? Waar gaan we van leven? Belangrijke zaken voor beide.  Hoe gaan we uit elkaar?    

Voor meer info kun je bellen of mailen naar: Harriët van der Struijk, 06 46021973 of info@mediationenzo.nl 

Harriët van der Struijk is mediator. Zij biedt een luisterend oor en begeleiding bij echtscheidingen, familiezaken, nalatenschappen en arbeidsconflicten.

 

06-46021973 info@mediationenzo.nl www.mediationenzo.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere