column

Wat is cupping?

Wat is cupping?

01-06-2019

Regelmatig is cupping een onderdeel van mijn massagebehandelingen. Maar wat is het eigenlijk?

Cupping is een behandelwijze die zijn oorsprong heeft in de Traditioneel Chinese Geneeswijze. Het stimuleert de doorbloeding in de spieren en het bindweefsel, zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd en helpt bij opheffen van blokkades in je energiebanen (meridianen).

De (siliconen) cups zet ik op de huid en door erin te drukken trekt de cup vacuüm. De huid komt omhoog, de doorbloeding komt op gang en de energie gaat stromen. Afvalstoffen komen los en kunnen afgevoerd worden.

Meestal masseer ik met de cups (moving cups). Af en toe, bijvoorbeeld bij een hardnekkige spierknoop zet ik de cup (in overleg) een paar minuten stil op één plek (koud/dry cupping). Op de huid kan dan een rode-paarse kring ontstaan. Deze blauwe plek trekt binnen een paar dagen weg. Bij het masseren met de cups blijven er geen kringen achter.

Wat zijn de reacties? Vaak voelt de cliënt meteen verlichting van pijnklachten.

Het gebied voelt soepeler en men ervaart meer ruimte, alsof het weer kan doorstromen.

Cupping werkt onder andere goed bij stress, pijnklachten (bijv schouder, nek en onderrug), stijve spieren, vermoeidheid en hoofdpijn.

Kom je het een keer uitproberen?

Burg. Loeffplein 70 E-F Den Bosch | 06-18463434 info@jackybekers.nl | www.jackybekers.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere