bruisende zaken

Stoomreiniging, een goede schoonmaaktechniek!

Stoomreiniging, een goede schoonmaaktechniek!

01-04-2020

Stoomreinigen is geen nieuwe schoonmaaktechniek, maar wel een techniek die de afgelopen jaren niet heeft stilgestaan. Stoomreinigen is het reinigen van oppervlakte met stoom.

Vuil wordt met stoom makkelijker verwijderd en bacteriën worden door de hete stoom direct gedood (dat wil zeggen dat het gereinigde oppervlak is gedesinfecteerd, zonder een reinigings- of desinfectiemiddel).

Voorheen was het stoomreinigen een hele klus. Je vulde eerst de boiler met water en dan moest je wachten tot het op temperatuur was. Dan kon je stomen, maar stoom condenseert op een koud oppervlakte, dus je moest met een doek of mop het water weer weghalen. Was het water in de boiler op, dan moest je weer bijvullen en wachten. Tegenwoordig kan je bijvullen terwijl je aan het stomen bent. Het water van de condensatie kan je opzuigen omdat de stoomreinigers tegenwoordig zijn voorzien van een ingebouwde waterzuiger.

Weet je niet of stomen een goede optie is voor de schoonmaak van jouw kantoor of pand, neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je hierbij adviseren. Samen Knol Cleaning Solutions, een leverancier van stoomreinigers uit onze eigen regio. Stoomreinigen is een reinigingstechniek die zowel zonder als met een reinigingsmiddel toegepast kan worden (afhankelijk van de vervuiling).

Na dertig jaar actief te zijn geweest in de facilitaire en schoonmaakbranche richtte Edgar van Engelen in 2012 Clear4Clean op. Clear4Clean staat voor ondersteuning van vakmanschap in de schoonmaakbranche.

Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht 085-2080656 | info@clear4clean.nl www.opleiding-schoonmaak.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans