bruisende zaken

Ontdek de Drechtse barbier

Ontdek de Drechtse barbier

01-07-2020

Mario Hashemian werd ooit als baby geboren in een asielzoekerscentrum, waar hij tot en met zijn vierde verbleef. Dankzij zijn inzet en gedrevenheid schopte hij het tot betaald voetballer. In maart 2019 gooide hij zijn leven radicaal om en opende hij de deuren van zijn eigen barbershop in Dordrecht.

De liefde voor het kappersgebeuren heeft hij niet van een vreemde. “Mijn moeder heeft een eigen kapsalon en schoonheidssalon”, vertelt Mario enthousiast. “Daar was ik van kleins af aan regelmatig te vinden, ik ben er dus mee opgegroeid.” Voordat hij zijn eigen zaak begon, leerde hij de fijne kneepjes van het vak bij o.a. De Meesterbarbier in Tilburg en een aantal andere zaken in Waalwijk. “Zo hoort het ook.

Er komt zo veel kijken bij het barbier zijn, dat moet je echt in de praktijk leren.” Geheel in sfeer Barbershops zijn momenteel helemaal hot in Nederland. Mannen kunnen er terecht om een trendy kapsel te laten knippen, om zich te laten scheren (de bekende ‘clean shave’) en om hun baard te laten trimmen. De oude stijl die bij het ambacht hoort, komt volop tot uitdrukkelijk in de inrichting van Mario’s Barbershop. “We hebben drie klassieke barber stoelen staan. De sfeer maken we compleet met antieke kastjes, fotolijstjes en andere accessoires. Het is leuk dat er soms ook kids meekomen met hun vader, die vinden het stoer om hier geknipt te worden.” Onder mannen “Het is allemaal heel gezellig en relaxed. Je gaat, vergezeld van een drankje, op je gemak in de stoel zitten. Terwijl ik bezig ben, kun je alles aan me kwijt. Gewoon lekker lullen. Wat dat betreft ben ik net een psycholoog. Het is puur een moment van ontspanning, je bent echt even van de wereld weg. En als je vervolgens helemaal fris en verzorgd, met een grote glimlach op je gezicht de zaak uitloopt, heb ik mijn werk goed gedaan!”

Ervaar het bij Mario’s Maak snel een afspraak!

Mario's Barbershop | Vriesestraat 94, Dordrecht | 06-22820069

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV