Adverteren werkt!

bruisende zaken

Advies voor werk en inkomen

Advies voor werk en inkomen

01-11-2020

De Cliëntenraad Regio Drechtsteden voor werk en inkomen (CRD) is een onafhankelijke belangenorganisatie die zich inzet voor iedereen met een bijstands- of een minimum inkomen in de Drechtsteden. Momenteel is men op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de raad willen komen versterken.

Vrijwilligers gezocht “Je krijgt de kans om veel te leren, niet alleen over inspraak, bestuur en wetgeving, maar bijvoorbeeld ook vergadertechnieken. Daarnaast kun je cursussen en trainingen volgen om jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je een beperkte kilometer- en onkostenvergoeding. Het is handig als je beschikt over enige basiskennis, maar nieuwsgierigheid, interesse, betrokkenheid en affiniteit vinden we belangrijker. Dus meld je vooral aan!”

 

“Onze corebusiness is het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de Sociale Dienst Drechtsteden en de Drechtraad als het gaat om het minimabeleid”, vertelt Ed van Ravesteijn, zelf al tien jaar als vrijwilliger verbonden aan de CRD, momenteel als penningmeester en vicevoorzitter. “Daartoe signaleren en verzamelen we eventuele knelpunten die kunnen ontstaan in de contacten tussen de Sociale Dienst en de cliënt. Die kunnen we vervolgens onder andere inbrengen in het periodiek overleg dat we hebben met de Sociale Dienst en de betreffende wethouder.”

Sparringpartner

“We maken uiteraard ook gebruik van de inspraakmogelijkheid als er sprake is van wijzigingen in het bestaande beleid. Het is behoorlijk veel papierwerk. We fungeren feitelijk als sparringpartner en zijn daarbij vooral positief kritisch. We proberen op een constructieve manier mee te denken met de betrokken partijen.”

Gemêleerd gezelschap

Het werk van de CRD is mogelijk dankzij de inzet van een team van acht betrokken vrijwilligers. “Hun achtergrond is zeer gemêleerd. Van gepensioneerden tot ervaringsdeskundigen. Iedere woensdagochtend komen we bij elkaar. Tussen 9.30 en 12.00 uur kunnen mensen dan ook binnenlopen voor informatie en advies tijdens het inloopspreekuur. Samen maken we ons hard voor een goede, efficiënte en sociaal aanvaardbare werking van de Sociale Dienst.”

 

Vrijwilliger worden? Meld je nu aan! Stuur een mail naar secretariaat@crdrechtsteden.nl

Singel 328, Dordrecht | 078-6140812 | secretariaat@crdrechtsteden.nl | www.crdrechtsteden.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Ga scherp op weg
Ga scherp op weg
Drechtsteden Bruist

Echtgenieten
Echtgenieten
Drechtsteden Bruist


Foutparkeren
Foutparkeren
Drechtsteden Bruist

Keuze, keuze, keuze...
Keuze, keuze, keuze...
Drechtsteden Bruist

De echte schoonmaker!
De echte schoonmaker!
Drechtsteden Bruist

Hoe gaat 't?
Hoe gaat 't?
Drechtsteden Bruist

Wij kalmeren je zenuwstelsel
Wij kalmeren je zenuwstelsel
Drechtsteden Bruist


Advies voor  werk en inkomen
Advies voor werk en inkomen
Drechtsteden BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).