column

Foutparkeren

Foutparkeren

01-11-2020

“Man wat ben jij asociaal”, bijt de oudere heer me zichtbaar geïrriteerd toe, terwijl hij zijn Mercedes-Benz moeizaam achteruit manoeuvreert. “Ja, dat is niet erg aardig meneer”, voegt zijn vrouw fijntjes toe. Zij heeft een Beatrixkapsel en articuleert met een fijngeknepen mond.

Hij draagt een gedistingeerd dasje. Zij dirigeert hem met grote gebaren uit de benauwde parkeerplek. Ik voel mijn adrenalinegehalte stijgen. Wat een stelletje azijnpissers. In alle haast had ik mijn auto enigszins scheef geparkeerd, maar om daarvoor het verwijt asociaal in mijn maag gesplitst te krijgen... “Moet je maar niet in zo´n grote bak rijden”, reageer ik adrem: “Waar gaat dit in hemelsnaam over? Als dit al asociaal gedrag is... Wat een grote woorden.” “Tut, tut”, mompelt zij verontwaardigd.

Twee weken later betreed ik mijn favoriete stilte sauna. Twee mensen nemen languit liggend het bovenste zitgedeelte in beslag. Ik zijg een verdieping lager neer. Ze wisselen wat ditjes en datjes uit. Stilaan begin ik me te ergeren. Dit is een plek om tot rust te komen. Als ik geïrriteerd schuin omhoog loer, krijg ik uitzicht op twee pronte borsten en daarboven een Beatrixkapsel. Een déjà-vugevoel bekruipt me. Weer verkeerd geparkeerd.

BERT DEN BOER senior adviseur, trainer, coach ofwel: procesbegeleider info@bbdb.info www.voorstraat125.nl/bbdb Colomnist voor

Alles over Dordrecht www.dordrecht.net

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans