Column

Covid-19 Wel of niet desinfecteren

Covid-19 Wel of niet desinfecteren

01-12-2020

Wij wilden niet in de hype van het desinfecteren van allerlei oppervlakten en contactpunten meegaan. De reden hiervoor is dat wij ervan overtuigd zijn dat goed schoonmaken en je houden aan het werkprogramma in eerste instantie effectief genoeg is. In de markt zien we een wildgroei aan producten en materialen die claimen honderd procent effectief te zijn in het bestrijden van alle bacteriën en virussen.

Na dertig jaar actief te zijn geweest in de facilitaire en schoonmaakbranche richtte Edgar van Engelen in 2012 Clear4Clean op. Clear4Clean staat voor ondersteuning van vakmanschap in de schoonmaakbranche.Tijdens controles zien wij de negatieve effecten van het onkundig desinfecteren van oppervlakten en contactpunten. Materialen die aangetast worden omdat zij bijvoorbeeld niet tegen de alcohol kunnen of methodefouten omdat het desinfecterend product niet goed is aangebracht. Dan heb je ook de ‘helden’ die in witte pakken hele kantoren lopen te foggen (desinfecteren met een vernevelaar), maar komen ze echt overal of is het meer een show dan effectief? Als onafhankelijk adviesbureau kunnen wij met u meekijken welke werkwijze voor uw organisatie het meest effectief is in het voorkomen dan wel bestrijden van verspreiding van Covid-19. Bestrijding van Covid-19 door het goed reinigen/desinfecteren van oppervlakten en contactpunten.

Wilt u meer weten over reinigen en desinfecteren in de strijd tegen Covid-19, neem gerust contact met ons op.

Kamerlingh Onnesweg 14, Dordrecht 085-2080656 | info@clear4clean.nl www.opleiding-schoonmaak.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV