column

Wat weet jij van cashews?

Wat weet jij van cashews?

01-03-2021

De cashewnoot (ook wel bombaynoot genoemd) is een populaire soort noot en komt oorspronkelijk uit Brazilië. Opvallend genoeg brachten Portugese ontdekkingsreizigers, die de cashewnoten hadden ontdekt, de boom eerst naar andere landen. Tegenwoordig is de cashewboom te vinden in Mozambique, Tanzania, Kenia, India en Brazilië.

Zin in cashewnoten? Vind ons bij u op de markt! Kijk op de website waar en wanneer: www.harrys-notenbar.nl

De cashewappel groeit aan een tropische boom van ongeveer twaalf tot vijftien meter hoog. De uiteindelijke cashewnoot groeit aan de cashewappel. Aan één cashewappel groeien soms meerdere cashewnoten. Overigens is de cashewappel, die van de kleur geel tot rood kan variëren, ook eetbaar. Er kan ook cashewsap van worden gemaakt.

De cashewnoot vergt een zeer intensieve bewerking. Allereerst wordt de cashewnoot in de dop gebrand zodat de bast makkelijker kan worden gekraakt. Vervolgens wordt de bast gekraakt; dit gebeurt in sommige landen nog met de hand. Uiteindelijk blijft de noot over. Die echter nog een vlies bevat dat met de hand moet worden verwijderd. Dit is een van de redenen waarom de cashewnoot relatief duur is.

De cashewnoten uit tropische gebieden bevatten meer selenium dan Europese of Noord-Amerikaanse cashewnoten. Dit komt door de bodem waarop ze groeien.

We hebben alle mogelijke ter plekke vers gebrande noten: cashew, pistache, macademia, amandelen, pinda’s en nog veel meer. Voor ieder wat wils. Of je nu heel bewust op zoek bent naar een gezond tussendoortje of gewoon iets lekkers wilt.

Kom vooral langs op een van onze markten! Kijk op de website voor de locaties of bestel via onze webshop.

Cashewnoten zijn een rijke bron van magnesium en fosfor.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV