column

Wat weet jij van hazelnoten?

Wat weet jij van hazelnoten?

01-10-2021

De hazelnoot komt vooral voor in landen rond de Middellandse Zee. De hazelnoot groeit tegenwoordig in Turkije (land van herkomst), Spanje, Italië en de VS.

Een handvol hazelnoten bevat niet minder dan 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E.

De hazelnoot is een vrucht van de hazelaar, een grote heester die wel drie tot vijf meter hoog kan worden. Deze heester heeft een dunne stam en een dik bladerdak. De bladeren zijn te herkennen aan de ronde, ovale of hartvormige vorm. Vanaf het begin van de groei wordt de hazelnoot beschermd door schutbladeren die later de harde bast vormen.

In tegenstelling tot andere notenbomen produceert de hazelaar geen bloemen in het voorjaar. De heester groeit op kalkrijke, vochtige humusgrond en groeit van januari tot en met april. Naarmate de noot rijper wordt, verkleurt de bast van de noot naar geeloranje. De hazelnoot gedijt beter in een koele, vochtige zomer dan in een droge en warme zomer.

De hazelnoot is al van oudsher een bekende noot. De Grieken en de Romeinen aten de noot vanwege de uitzonderlijke smaak. Vroeger werd de hazelnoot als geneesmiddel gebruikt. Niet alleen de noot, maar ook de bast en de bladeren van de boom werden gebruikt tegen verschillende kwalen. Daarnaast was de boom het symbool van het huwelijk, overvloed aan rijkdom en familiegeluk. De hazelnoot werd als het ware gezien als het symbool van vrede en gezondheid

We hebben alle mogelijke ter plekke vers gebrande noten: cashew, pistache, macademia, amandelen, pinda’s en nog veel meer. Voor ieder wat wils. Of je nu heel bewust op zoek bent naar een gezond tussendoortje of gewoon iets lekkers wilt.

Kom vooral langs op een van onze markten! Kijk op de website voor de locaties of bestel via onze webshop.

 

Zin in hazelnoten? Vind ons bij u op de markt! Kijk op de website waar en wanneer: www.harrys-notenbar.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV