column

Opgelost

Opgelost

01-04-2021

Bij onverwachte problemen is het goed om te weten dat een probleem bestaat uit een onoplosbaar stuk, een oplosbaar stuk en vragen die te maken hebben met zingeving.

Zomaar een voorbeeld: onoplosbaar is dat je een jaar ouder wordt, oplosbaar is bepalen of je het wilt vieren en zo ja hoe. Hoe je omgaat met het feit dat je ouder wordt, is een vraag op spiritueel niveau. Elke levensfase brengt zo zijn eigen vragen met zich mee. Als een probleem daadwerkelijk om een oplossing vraagt, is het handig je te concentreren op het oplosbare stuk. Soms kan iemand anders je daarbij helpen.

Neem de anekdote van de oude Arabier die op zijn sterfbed bepaalt dat hij aan de eerstgeboren zoon de helft van zijn kamelen nalaat, aan de tweede zoon een kwart en aan de derde zoon een zesde. In totaal heeft hij elf kamelen. Als de drie zoons na zes dagen het verdelingsprobleem nog niet opgelost hebben, komt er op de zevende dag een adviseur voorbij. Aan hun gezichten ziet hij dat ze zich zorgen maken en daarom vraagt hij wat er aan de hand is. De broers vertellen hem dat, waarop de adviseur zegt: “Ik zal mijn kameel er even bijzetten.” De eerste zoon krijgt zes kamelen, de helft. De tweede zoon drie, een kwart. De derde zoon twee, een zesde. En daarmee zijn de elf kamelen verdeeld zoals de oude Arabier het zich wenste. De adviseur stapt weer op zijn eigen kameel en rijdt de woestijn in. Vraag dus hulp bij ingewikkelde problemen, dan word je geen roepende in de woestijn.

BERT DEN BOER senior adviseur, trainer, coach ofwel: procesbegeleider info@bbdb.info www.voorstraat125.nl/bbdb 0628430164

Alles over Dordrecht www.dordrecht.net

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV