column

Wat weet jij van macadamia’s?

Wat weet jij van macadamia’s?

01-07-2021

De macadamianoot groeit aan een boom van ongeveer vijf meter hoog. De boom draagt pas na vijf jaar vruchten en bereikt na tien jaar zijn piekproductie. Vroeger had de macadamiaboom gekartelde bladeren, maar door enting heeft de boom gladde bladeren gekregen. Bovendien is de vrucht zachter geworden en nog lekkerder van smaak. De macadamiaboom werd in 1857 ontdekt door Dr. John Macadam in het regenwoud aan de Australische oostkust.

Zin in macadamia’s? Vind ons bij u op de markt! Kijk op de website waar en wanneer: www.harrys-notenbar.nl

Door de jaren heen zijn steeds meer landen macadamianoten gaan produceren, zoals Afrika, Costa Rica, Guatemala, Kenia en Malawi. Ondanks het feit dat in steeds meer landen Macadamia’s worden geproduceerd, worden de prijzen niet lager, het blijft een zeer aantrekkelijke noot.

Macadamia’s bevatten van alle noten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten. Die verlagen het cholesterolniveau en kunnen daardoor hart- en vaatziekten voorkomen.

De macadamia is de moeilijkst te kraken noot ter wereld. Er is een druk van meer dan tweehonderd kilo per vierkante centimeter nodig om de noten te kraken. Mede daardoor ligt de zo hoog, al is door het ruime aanbod de noot tegenwoordig wel beter betaalbaar dan vroeger. Eerbiedig zeggen mensen dat een macadamia niet gegeten maar genuttigd wordt…

We hebben alle mogelijke ter plekke vers gebrande noten: cashew, pistache, macademia, amandelen, pinda’s en nog veel meer. Voor ieder wat wils. Of je nu heel bewust op zoek bent naar een gezond tussendoortje of gewoon iets lekkers wilt.

Kom vooral langs op een van onze markten! Kijk op de website voor de locaties of bestel via onze webshop.

Macadamia’s bevatten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans