bruisende zaken

75 jaar Automobielbedrijf Bochanen en Zonen

75 jaar Automobielbedrijf Bochanen en Zonen

01-11-2021

In 1926 wordt Arie Bochanen geboren in Kinderdijk. Net na de oorlog, in 1946, wanneer hij twintig jaar oud is, schrijft hij zich in bij de Kamer van Koophandel en begint hij met de reparatie van auto’s. Vanaf 1948 woont hij in de Vroegestraat op nummer 24, een hoekhuis met ruimte achter het huis.

 

Via een brandgang rijdt hij auto’s achterom waar hij ze repareert en schoonmaakt. Met de hulp van zijn vrouw en bevriende monteurs werkt hij soms tot diep in de nacht. Ze bouwen een afdak waar de auto’s gedeeltelijk onder kunnen staan, maar al snel is de tuin overvol. Zijn automobielbedrijf is dan zijn bron van inkomsten geworden.

Ontwikkeling en groei...

In 1969 komt Ger, de oudste zoon, de gelederen versterken en wordt Bochanen een VOF. De Vroegestraat is dan uit zijn voegen gegroeid en het bedrijf verhuist naar de Kerkstraat 113-133. Deze oude boerderij bestaat uit een aantal kleine woningen en na verschillende aanpassingen is deze plek geschikt om het bedrijf voor te zetten. In 1972 komt ook de andere zoon van Arie, Ben, bij het bedrijf werken. Ben maakt nu deel uit van het team en wordt in 1976 medevennoot.

Verhuizingen...

Door de enorme groei van Bochanen en zonen wordt er in de jaren tachtig wederom verbouwd en ontfermt dochter Jolanda zich onder andere over de administratie. In 1993 wordt er weer verhuisd en settelt Bochanen en zonen zich op de Plantageweg 35, alwaar het bedrijf zich 16 jaar zal ontwikkelen. Gers zoon Marcel (sinds 1991) en Bens zonen Robbin (2002) en Bennie (2007) komen werken in het familiebedrijf van Bochanen in de jaren dat de garage is gevestigd aan de Plantageweg. Tevens komen er in deze periode diverse krachten het team van gekwalificeerde monteurs versterken. Begin 2009 slaat het noodlot toe en breekt er brand uit op de locatie aan de Plantageweg...

Nieuwe locatie...

Begin 2009 breekt een grote brand uit in de garage. Bochanen verhuist noodgedwongen tijdelijk naar twee andere locaties op het industrieterrein. In afwachting van de afwikkeling van alle perikelen rondom de brand eindigt de zoektocht naar een permanentere locatie bij A.T.T, het apk keuringsbedrijf van Henk de Haan. In de zomer van 2009 neemt Bochanen en Zonen A.T.T. over en een jaar na de brand is de feestelijke opening van de nieuwe locatie aan de Amperestraat. In de jaren daarna wortelt de garage op de nieuwe plek. Er komt een showroom bij en nieuwe vloeren worden gelegd. In 2013 overlijdt oprichter Arie Bochanen.

Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen is en blijft een stabiel familiebedrijf.

De familie Bochanen en medewerkers werken nog steeds vol passie aan de auto’s, net zoals het in 1946 begon.

 

Onze diensten: Apk | Onderhoud | Inruil/aanschaf | Taxatie | Airco specialist | Kentekenplaten Financieren | Verzekeren | Garanties

Amperestraat 20 | Alblasserdam | 0786914661 | www.bochanenenzonen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV