bruisende zaken

Mode in zwart wit in de Koperen Knop

Mode in zwart wit in de Koperen Knop

01-12-2018

Aanstaande winter is er in Museum De Koperen Knop een bijzondere expositie over mode te zien. Onder de titel Mode in Zwart-Wit wordt de geschiedenis van de mode na de Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht. Daarbij blijkt dat die modegeschiedenis parallel loopt aan de wereldgeschiedenis. De expositie laat de mode zien vanaf 1947 - de New Look - tot en met de hedendaagse bekende ontwerpers.

Mode kenmerkt zich veelal door kleur, maar door alle tijden heen blijven zwart en wit toch een belangrijk aspect, vooral bij deftige en feestelijke gelegenheden, met name in december en januari. Maar door vorm en specifieke elementen blijkt ook dat deze primaire kleuren de stromingen in de wereldgeschiedenis blijven volgen.

Op de expositie zijn schitterende outfits te zien van bekende ontwerpers en modehuizen: Frans Molenaar, Givenchy, Natan, Viktor en Rolf, Spijkers en Spijkers, Edgar Vos, Mart Visser, Jan Taminiau en anderen. U zult op de expositie nog veel meer bekende namen tegenkomen dankzij bruiklenen van musea (zoals het Zuiderzee-museum), bedrijven, instellingen en particulieren. Naast de outfits zullen ook schoenen uit het Schoenenmuseum in Waalwijk, tassen uit het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje en hoeden van Capello uit Nijmegen te zien zijn. Daarnaast is er een collage met de kapsels van 1947 tot heden die zeker tot ieders verbeelding spreekt.

De expositie gaat ook dieper in op ‘de kleuren’ zwart en wit. Waarom deze kleuren, die in feite geen kleuren zijn, in de mode zo beeldbepalend zijn. Als klapper wordt aankomend ontwerpers gevraagd hun visie op de mode in zwart-wit van heden ten dage te tonen.

De expositie gaat op 15 december 2018 van start en zal te zien zijn t/m 23 februari 2019.

Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen mailt u koperenknop@koperenknop.nl, belt u met 0184-611366 of kijkt u op de website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10741 Gerdi's Balans