thema

Ibiza, het eiland dat jou voorgoed zal veranderen

Ibiza, het eiland dat jou voorgoed zal veranderen

30-11--0001

Ibiza is één van de eilanden behorende tot de Balearen, een eilandengroep ten oosten van Spanje. Ibiza staat vooral bekend als feesteiland, als hippie-eiland én als eiland waar je helemaal tot jezelf komt. Men zegt weleens dat een bezoek aan Ibiza je voorgoed verandert. Niet voor niets dat veel mensen die Ibiza bezochten, minstens één keer teruggaan om dat unieke gevoel te herbeleven.

Clemens en Dianne van Bracht sloten 25 jaar geleden Ibiza in hun hart. Om hun liefde voor Ibiza te delen met anderen lanceerden ze de website mijntipsibiza.nl. In Ibiza Bruist lees je iedere maand hun visie over het leven op Ibiza. www.mijntipsibiza.nl KENSINGTON Finest Properties International · Ibiza is één van de marktleiders in de vastgoedsector op de Balearen. Een exclusief makelaarskantoor met een hoogwaardige vastgoedportefeuille en een professioneel en betrouwbaar verkoopteam. www.kensington-ibiza.com

shoppen

Er zijn enorm veel leuke boetiekjes te vinden in Ibiza stad en daarom is het ook een aanrader om daar een dagje te gaan shoppen. Op de vele hippiemarkten vind je een enorme varieteit aan ibiza stijl kleding, leren boots, handgemaakte sieraden, gave tassen en nog veel meer leuks! Op woensdagen trekken toeristen massaal naar hippie-markt punta arabi en hippiemarkt las dalias is het hele jaar door op zaterdag open. Ook bij verschillende beachclubs kun je leuke boetiekjes spotten en verder vind je ook vaak leuke kraampjes op het strand.

cultuur

Ibiza heeft wel degelijk kunst en historische musea van wereldklasse. Het Museum voor hedendaagse kunst bevat werken van kunstenaars uit de hele wereld. Het rijke culturele erfgoed van Ibiza ervaar je in het Archeologisch Museum. En het Puget Museum is opgedragen aan de werken van twee beroemde kunstenaars-zonen van het eiland: Puget Viñas en Puget Riquer.

Stonehenge ibiza

Officieel heet dit ietwat verscholen kunstwerk ‘Time and Space’, maar het dankt zijn bijnaam aan de gelijkenis met het Britse Stonehenge. Het bestaat uit dertien monolieten, waarvan de hoogste zelfs is versierd met bladgoud. Het is gratis toegankelijk en we raden aan om er tegen zonsondergang een kijkje te gaan nemen.

Dalt Vila

Een wandeling binnen en op de stadsmuren van Dalt Vila zal je verrassen. Het oude historische hart is een kant van Ibiza die niet iedereen hier verwacht. Je vindt er onder andere de kathedraal ‘Catedral de la Verge de les Neus’ uit de dertiende eeuw. Kronkelige straatjes voeren je langs leuke boetiekjesen gezellige restaurants. Als je bovenaan bij de stadsmuren staat, heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee.

zoveel meer

Wat niet iedereen weet is dat Ibiza unieke stukjes natuur herbergt. Ses Salines is een beschermd natuurgebied met prachtige zoutmeren. Het wordt ook het ‘witte goud’ van Ibiza genoemd. Je komt er ook een mooi duingebied en pijnbomen tegen. Wil je een dagje ontsnappen aan de drukte van Ibiza? Binnen drie kwartier vaar je naar Formentera. In totaal vind je hier meer dan twintig kilometer kustlijn, de mooiste kleine strandjes, mooie baaitjes en duinen. Er leven meer dan 200 soorten vogels en er zijn gemiddeld zo’n 178 verschillende planten te vinden.

HET MYSTIEKE Eiland

Es Vedra is een mysterieus rotseiland voor de kust van Ibiza en wordt gezien als de plek waar Ibiza haar magie aan te danken heeft. De hoge concentratie metalen en mineralen zendt namelijk een enorm groot magnetisch veld uit. Es Vedra is onbewoond en behoort tot het natuurreservaat Cala d’Hort. Es Vedra mag je niet beklimmen, maar er gaan meerdere bootexcursies naartoe vanuit de haven van San Antonio.

Met 36 uitgaven is Nederland Bruist een succesvolle formule in diverse regio’s in Nederland, België, Marbella én op Ibiza. Naast de glossy uit jouw regio, brengen we dus ook een magazine uit op Ibiza. want OOK het spaanse IBIZA BRUIST!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Een verhaal uit de praktijk
Een verhaal uit de praktijk
Drechtsteden Bruist


Bruintje
Bruintje
Drechtsteden Bruist

Het werkt!
Het werkt!
Drechtsteden Bruist

Het werkt!
Het werkt!
Drechtsteden Bruist

De liefde van je leven!
De liefde van je leven!
Drechtsteden Bruist

Het werkt!
Het werkt!
Drechtsteden Bruist

Een moment voor jezelf
Een moment voor jezelf
Drechtsteden Bruist

Een nieuwe behandeling
Een nieuwe behandeling
Drechtsteden Bruist

Vriendinnenkorting!
Vriendinnenkorting!
Drechtsteden Bruist

Ibiza bruist!
Ibiza bruist!
Drechtsteden Bruist


Met succes begeleid afvallen
Met succes begeleid afvallen
Drechtsteden Bruist

Nieuwe    Gelpolish lijn!
Nieuwe Gelpolish lijn!
Drechtsteden Bruist

Het knort en het is vrolijk...
Het knort en het is vrolijk...
Drechtsteden Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).