bruisende zaken

Borstkankermaand

Borstkankermaand

01-10-2020

Ieder jaar in oktober vindt de borstkankermaand plaats. Deze maand staan wij extra stil bij borstkankerpatiënten en hun naasten. Borstkanker komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, één op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Borstkanker komt het meest voor bij vrouwen tussen de 60 en 75 jaar. Ongeveer een kwart van de vrouwen die borstkanker krijgt is jonger dan 50 jaar.

De gevolgen van borstkanker zijn lichamelijk en emotioneel ingrijpend, denk aan het ontbreken van een borst of tepel, de bijverschijnselen van chemotherapie en bestralingen, littekenweefsel en oedeem (ophoping van vocht) door een beschadigd lymfestelsel. Behandelingen kunnen ertoe bijdragen dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden.

Behandelmogelijkheden

Littekentherapie Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. Met speciale massagetechnieken zal de doorbloeding verbeteren, de huid weer soepel worden en het cosmetisch ontsierende beeld van de littekens zal verminderen.

Oedeemtherapie Door beschadiging van het lymfestelsel of het weghalen van de door kanker aangetaste lymfeklieren, wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Deze vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Verschillende behandelmethodes zijn geschikt om het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen. Door manuele lymfdrainage (een speciale massagetechniek) wordt vocht beter afgevoerd. Hierdoor nemen pijn en stijfheid af. Daarnaast kunt u adviezen krijgen over hoe u zelf de afvoer van lymfevocht kunt bevorderen en eventuele verergering door complicaties kunt voorkomen.

De medisch opgeleide professionals van Huidtherapie Boxtel & Best willen weten wat u beweegt. Na een intake selecteert u samen met hen de behandeling en/of therapie die u weer lekker in uw vel laat zitten.

Met de modernste apparatuur, de best passende middelen en de expertise van Huidtherapie Boxtel & Best is de meest effectieve behandeling naar uw gezondere huid gegarandeerd. Een gezonde huid is veel meer dan alleen mooi. Ervaar het zelf; maak nu een afspraak, bekijk voorafgaand onze website of bel nu: 06 8126 4333

BEHANDELINGEN kunnen worden vergoed door uw zorgverzekeraar

Boxtel Nieuwe Nieuwstraat 20 5283 CD Boxtel Best Oirschotseweg 28a 5684 NJ Best 06 8126 4333

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt