Adverteren werkt!

Column

Je mag toch ook niks!?

Je mag toch ook niks!?

01-07-2021

Weet je nog, een jaar geleden dertig mensen op een uitvaart, hoe verschrikkelijk was dit. Of toch ook niet? In het huisje van hun zojuist overleden moeder zit ik aan tafel met de twee dochters en een zoon. Nadat we elkaar een beetje op afstand hebben afgetast en ik ze liet vertellen hoe moeder overleden was, kwam het hoge woord eruit.

Ons moeder hoeft niks en wil niks. Dus we hoeven niks. Je mag toch ook niks!? Met deze drie korte zinnen werd eventjes heel veel gezegd. Nou.., begon ik voorzichtig, het is niet dat je niks mag? Je mag uiteindelijk nog steeds heel veel. Het gaat er nu ook om wat jullie willen. Dit antwoord hadden ze niet aan zien komen.

Binnen een dag veranderde ‘we hoeven niks’ naar een ‘prachtige uitvaart in een parochietuin’. Vooraf konden mensen in de tuin afscheid van hun moeder nemen. Het werkelijk afscheid was met het eigen gezin bestaande uit negenentwintig personen. Plukbloemen, zingen, bellenblazen door de kleinkinderen, zelfs die zelf al kinderen hadden, rondom de kist.

Franca, dat hadden we nooit gedaan als we met een volle zaal zouden zitten! Mooi toch ;)

Mijn naam is Franca van de Kerkhof en ik wil je graag op een informele betrokken manier begeleiden, informeren en inspireren bij alles wat er komt kijken rondom het afscheid van wie je dierbaar is.

Overrompeld door verdriet. Spijt omdat er te weinig werd gedaan met de gevoelens van hen die achter bleven. Spijt omdat er te weinig ruimte werd gegeven aan de eigen rol.

Ik wil niet dat jou dat overkomt. We gaan het samen doen!

Beste Franca, “Erg dankbaar en zeer tevreden, hoe wij samen met en mede door jou afscheid hebben kunnen nemen van ons kleine mannetje”. Marcel en Cindy Helmond

0499 422 134 ( dag en nacht) www.coda-uitvaarten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).