Adverteren werkt!

Column

Rouwvervoer op de uitvaartdag

Rouwvervoer op de uitvaartdag

01-09-2021

Samen met zes zonen zat ik rondom de keukentafel de uitvaart van hun moeder te bespreken. Goed luisterend naar een opmerking over; ‘‘de rouwauto, dat moet zeker gewoon zo’n zwarte zijn’’, reageerde ik spontaan met de opmerking ‘‘nee hoor, dat zou ook in je eigen auto kunnen mits die ruim genoeg is’’.

Dit werd in eerste instantie honend weggelachen. Totdat ik de foto’s liet zien van ‘echte’ rouwauto’s en van een privé-auto die dienst kan doen als rouwauto. “Maar zo’n auto heb ik zelf ook”, zei een van de broers waarmee ik rondom de tafel zat. Alle ogen werden op hem gericht, ook die van mij. “Nee, dat ga ik niet doen, niet in mijn auto!” ‘‘Doe jij het maar met jouw opgeknapte Volvo’’, ging het vervolgens naar een andere broer toe. ‘Maar die is oranje en heeft nog een blauwe achterklep!’ Ik liet het even voor wat het was, maar voor ik wegging vroeg ik de zoon met Volvo of hij het fijn zou vinden met zijn auto hun moeder op te halen in het mortuarium en haar naar huis te brengen. Dat wilde hij heel graag doen. Door zijn enthousiaste reactie over deze rit konden de broers niet achterblijven dat moeder ook op de dag van de uitvaart in deze oranje auto met blauwe achterklep vervoerd zou worden. ‘‘Wat zou de rest van de familie er eigenlijk van vinden’’? ‘‘Jammer dan, wij willen het zo’’. Ze waren unaniem helemaal overstag. Om er zeker van te zijn dat de kist ook echt in de auto zou passen zijn we samen de kist met zijn auto op gaan halen. Drie dagen heeft hij rondgereden met de (lege) kist achter in de auto. Zelfs naar de AH-XL. Op de uitvaartdag reed een oranje Volvo met blauwe achterklep en met zwarte vlaggetjes voorop in de stoet op weg naar de begraafplaats.

Mijn naam is Franca van de Kerkhof en ik wil je graag op een informele, betrokken manier begeleiden, informeren en inspireren bij alles wat er komt kijken rondom het afscheid van wie je dierbaar is.

Overrompeld door verdriet. Spijt omdat er te weinig werd gedaan met de gevoelens van hen die achterbleven. Spijt omdat er te weinig ruimte werd gegeven aan de eigen rol.

Ik wil niet dat jou dat overkomt. We gaan het samen doen!

Beste Franca, “Erg dankbaar en zeer tevreden, hoe wij samen met en mede door jou afscheid hebben kunnen nemen van ons kleine mannetje”. Marcel en Cindy Helmond

0499 422 134 ( dag en nacht) www.coda-uitvaarten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).