bruisende zaken

Op zoek naar het perfecte plaatje

Op zoek naar het perfecte plaatje

01-12-2021

“Ik was vijftien jaar toen ik voor het eerst in een donkere kamer stond. Het moment waarop het witte papier in de ontwikkelaar veranderde in een foto vond ik pure magie. Het was liefde op het eerste gezicht”, aldus Jeannette Grotenhuis. Haar pad voor de toekomst was duidelijk. Na haar opleiding Fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ontwikkelde ze zich tot een allround fotograaf. In 2011 begon ze onder de naam Studio1974 voor zichzelf in Tilburg.

Jeannette doet o.a. bedrijfsreportages en maakt portretten voor mode (voor bijvoorbeeld het bekende Jimmy’s Mode in Tilburg), maar haar specialisatie is interieur- en exterieurfotografie. “Daar ligt mijn hart. Ik kom daarvoor op plekken waar ik normaal gesproken niet zo snel zou komen. De ene keer zit ik in een koelcel van -20° Celsius, de andere keer bevind ik me op de dertigste verdieping van een kantoorgebouw. Het is steeds weer een uitdaging om iets te verzinnen, zodat ik een zo mooi mogelijke foto kan maken. Dat vereist soms wat creativiteit, maar dat maakt het juist zo leuk.”

Een eigen stijl

“Meestal werk ik voor bedrijven die bepaalde projecten hebben gerealiseerd en dat vastgelegd willen hebben, zodat ze de foto’s kunnen gebruiken op hun website en social media. Van een aannemer tot een elektricien: het kan allemaal.” Wat is kenmerkend voor haar stijl? “Ik houd zelf van rust, ritme en symmetrie. Dat zie je ook terug in de foto’s die ik maak, wat maakt dat ze tijdloos zijn.”

Een vruchtbare kruisbestuiving

Jeannette verkoopt ook vergrotingen van vrij werk. “Mijn andere passie
- en tegelijkertijd een belangrijke inspiratiebron
- is reizen. Daarvoor kom ik op de mooiste plekken. Veel vrij werk is dan ook tijdens het reizen gemaakt. Ik vind het zonde om dat voor mezelf te houden en wil het graag met andere mensen delen. Ik doe daarbij geen concessies op de kwaliteit van de vergrotingen, het is het allermooiste wat er te krijgen is.”

Voor buitengewoon binnenkijken

Studio 1974 | Metslawierstraat 51, Tilburg | 06-24691924 | info@studio1974.nl | www.studio1974.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10835 Kindermassage Best