bruisende zaken

De zon schijnt, wat nu?

De zon schijnt, wat nu?

01-07-2022

De zon heeft een positieve invloed op ons lichaam en humeur. De huid kan echter niet onbeperkt blootgesteld worden aan de zon. Verkeerd zongedrag kan schadelijk zijn voor jouw huid en is onder andere de oorzaak van huidveroudering en huidkanker.

Een juiste zonbescherming met een uv-A en uv-B is belangrijk bij blootstelling aan de zon. Er kan in jouw huid zonschade ontstaan door deze bloot te stellen aan de zon, ook als je je goed insmeert. De zon kan het DNA in de cellen veranderen, waardoor de zonschade chronisch wordt. Deze vorm van zonschade kan niet meer terug worden gedraaid. Zonlicht bestaat voornamelijk uit uv-A straling. Deze straling is onder andere verantwoordelijk voor huidveroudering en dringt het diepst door in de huid. De straling tast de veerkracht en soepelheid van de huid aan, waardoor diepere rimpels kunnen ontstaan. Ook kan het een vlekkerige huid veroorzaken.

Het beste is natuurlijk om zonschade te voorkomen, wij hebben daarom de drie belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet: 1. Start een half uur voordat jouw huid aan de zon blootgesteld wordt met het aanbrengen van zonbescherming. 2. Zuinig smeren zorgt voor een veel lagere beschermingsfactor dan op de verpakking vermeld staat. Om de bescherming te krijgen die op de verpakking staat, moet het product vrij royaal aan worden gebracht.

3. Het is belangrijk om je regelmatig in te smeren. De filter in de zonbescherming is na twee uur uitgewerkt, smeer je daarom minimaal om de twee uur in. Ook door het zwemmen en transpireren kan de zonbescherming zijn werking verliezen.

Wil je meer informatie over het beschermen van jouw huid? We vertellen het je graag op één van onze vestigingen.

De medisch opgeleide professionals van Huidtherapie Boxtel & Best willen weten wat jou beweegt. Na een intake selecteer je samen met hen de behandeling en/of therapie die jou weer lekker in je vel laat zitten.

Met de modernste apparatuur, de best passende middelen en de expertise van Huidtherapie Boxtel & Best is de meest effectieve behandeling naar jouw gezondere huid gegarandeerd. Een gezonde huid is veel meer dan alleen mooi. Ervaar het zelf. Maak nu een afspraak, bekijk voorafgaand onze website of bel nu: 06 8126 4333.

www.huidtherapieboxtelbest.nl

Boxtel Nieuwe Nieuwstraat 20 5283 CD Boxtel Liempde Nieuwstraat 8 5298 CL Liempde Best Oirschotseweg 68 5684 NK Best 0499-745083 06 8126 4333 (WhatsApp)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt