Column

Coda: het ‘slotakkoord van het leven’

Coda: het ‘slotakkoord van het leven’

01-07-2022

Coda wat betekent dat eigenlijk. Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Als je het opzoekt kom je verschillende mogelijkheden tegen. Maar altijd is het: het einde van …, het staartje van … Voor mij betekent Coda: het ‘slotakkoord van een leven’.

Dit slotakkoord mag passen bij het leven wat zich daarvoor heeft afgespeeld. Heb je een rustig leven mogen leven, of was het meer bewogen, waren er momenten van opnieuw beginnen, een ander pad inslaan. Een leven met hoogtepunten of diepe dalen. Of een combi van dit alles. Het slotakkoord van je leven mag een spiegel zijn van je geleefde leven.

Zo mocht ik onlangs een familie begeleiden waarbij aan de tafel in de serre verhalen naar boven kwamen over het leven van en met hun vader. De fijne momenten die ze hadden gehad tijdens het vieren van allerlei levensmomenten. Of dat nu in de zomer was of in de winter. Zowel in de tuin als in huis. Er kon van alles. En het paste altijd. Dat thuis maakte dat het altijd gezellig was en passend voelde.

Daar haakte ik op aan met de vraag: “zou het afscheid dan niet gewoon thuisgehouden kunnen worden?” Daar hadden ze al wel over nagedacht. Maar ze wisten niet goed of dit zou kunnen.

Maar de ogen van de kinderen begonnen al te glinsteren. En nog geen dag later hingen er allemaal briefjes: wie is met wat bezig, wat is er al gedaan, wat moet er nog gebeuren. Stoelen huren, taartjes bakken, familie vragen te helpen enz. Een geoliede trein werd het. Fantastisch om te zien.

Het werd een prachtig afscheid.

Het was een mooi SLOTAKKOORD! Dit zijn de pareltjes in mijn werk. En die komen gelukkig steeds vaker voor!

Mijn naam is Franca van de Kerkhof en ik wil je graag op een informele en betrokken manier begeleiden bij alles wat er komt kijken rondom het afscheid van wie je dierbaar is.

Vaak overrompeld door verdriet en door het onbekende dat op je af komt, kun je vast komen te zitten in de vaak beperkte opties die we kennen.

Hierbij kan ik je informeren en inspireren over de mogelijkheden, zonder beperkingen en mét ruimte voor eigen inbreng.

Zo kunnen we samen een afscheid vormgeven dat past bij jullie.

0499 422 134 ( dag en nacht) www.coda-uitvaarten.nl www.opbaarhuisjes.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt