bruisende zaken

Kosten prothetische zorg 2018

Kosten prothetische zorg 2018

01-05-2018

In Nederland kennen wij een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico (€ 385,-).

Een rekening van een tandprotheticus bestaat uit een honorarium  en een tandtechniek deel. Deze tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

 

Voor de vergoeding van prothetische zorg gelden een aantal algemene regels:

 

Volledige gebitsprothese  Vanuit de basisverzekering wordt 75% vergoed. De eigen bijdrage van 25% kan gedeeltelijk of geheel vergoed worden uit een aanvullende verzekering. Dit is verschillend per zorgverzekeraar.

 

Reparaties en rebasingen van een volledige gebitsprothese Hiervoor geldt een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%. 

 

Partiele prothese  De kosten van een partiele of frameprothese vallen niet onder de basisverzekering. De kosten kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

 

Volledige prothese op implantaten  Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering moet een machtiging afgegeven zijn door de zorgverzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering. Een volledige onder prothese op implantaten kent een eigen bijdrage van 10%. Een tegelijkertijd vervaardigde normale boven prothese in combinatie met een implantaat gedragen onder prothese heeft een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 10%.

 

Gecontracteerde tandprotheticus  Door de diversiteit aan polissen en voorwaarden, is het voor u verstandig om naar een gecontracteerde tandprotheticus te gaan, Luijten Kunstgebitten is een gecontracteerde zorgverlener. Dit om hoge strafkortingen op uw vergoeding te voorkomen.

 

Maak een vrijblijvende afspraak in onze praktijk in Eindhoven of Eersel.

 

Locaties:

Gebroeders Hoeksstraat 45, Eersel, 0497-514121

Leenderweg 94, Eindhoven, 040-2126282

 

 

www.luijtenkunstgebitten.nl

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt