column

Hondentaal!

Hondentaal!

31-10-2018

Wist je dat de hond naast de bekende lichaamstaal (staart hoog of laag, oren naar voren of achteren) een andere manier van communiceren heeft? Een hond zendt signalen uit als hij zich oncomfortabel voelt of stress ervaart in meer of mindere mate. Hij toont dat via conflict-vermijdende/kalmerende signalen.

Stel dat hij een andere hond op straat tegen komt, wat hij spannend vindt, dan kan hij deze willen vermijden door in een boogje om deze hond heen te willen lopen. Mocht hij dit niet kunnen doen omdat hij aan de lijn zit, dan kan hij gaan grommen of uitvallen

Daarvoor heeft hij al diverse signalen afgegeven zoals wegkijken, snuffelen aan de grond, tongelen (tong over zijn neus), stil willen staan of proberen weg te lopen. Mocht hij echt bang zijn, dan kunnen zijn oren naar achteren gaan, staart tussen zijn benen, grote ogen opzetten en zelfs gaan trillen

Als je deze signalen leert lezen, kun je beter inschatten hoe je hond zich voelt en kun je hem beter begeleiden in het dagelijkse leven. Wil je meer weten over hond en gedrag of ervaar je problemen? Dogcollege geeft consulten gedragstherapie, heeft een hondenschool waar puppycursussen, vervolgcursussen, speuren en sociale wandelingen worden gegeven Meer informatie kan via www.dogcollege.nl of bel even naar 06 23456283. We zijn ook te vinden op facebook en instagram.

06-23456283 | info@dogcollege.nl | www.dogcollege.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10835 Kindermassage Best