Column

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

01-05-2019

Pigmentvlekken zijn vlekjes die lichter of donkerder zijn dan de rest van de huid. De vlekken ontstaan veelal door blootstelling aan ultraviolette (UV) straling door de zon of door gebruik van zonnebank. Zwangere vrouwen hebben door hormonale schommelingen een groter risico op pigmentvlekken, ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

Pigmentvlekken kunnen bij de huidtherapeut met verschillende methodes worden behandeld. Niet alle behandelingen zijn mogelijk bij elke patiënt. De behandelingen kunnen ook gecombineerd worden uitgevoerd. De huidtherapeut bekijkt tijdens het intakegesprek en onderzoek welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt.

Chemische peelings
Door een chemische peeling wordt de huid verdund. De peeling kan donkere pigmentvlekken behandelen en daarnaast ook littekens en ontstekingen bij acne verminderen. De huid voelt na de behandeling egaler en zachter aan en de huidconditie is verbeterd.

IPL/Lasertherapie
Donkere pigmentvlekken kunnen behandeld worden met behulp van Intense Pulsed Light (IPL) of de Gentle Max Pro laser. Het pigment in de huid neemt door de lichtflits/laserpuls de lichtenergie en de warmte op waardoor het pigment wordt afgebroken.

Camouflage
Door middel van speciale camouflageproducten kunnen pigmentvlekken worden bedekt waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. Deze producten kunnen watervast worden gemaakt, hierdoor is de patiënt in staat om ermee te gaan zwemmen of nat te worden door regen. Deze methode dient echter wel dagelijks opnieuw te worden toegepast en is niet blijvend.

Producten
Naast de behandeling is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Deze producten voorkomen verschillende stappen in het proces naar pigmentvorming en deze producten kunnen pigmentvlekken ook verminderen. Daarnaast is zonbescherming met minimaal SPF 30 erg belangrijk in de voorkoming van pigmentvlekken.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

info@huidtherapieboxtelbest.nl www.huidtherapieboxtelbest.nl 06-8126 4333

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt