column

Blixembosch actief om levens te redden!

Blixembosch actief om levens te redden!

01-05-2019

Dat de wijk Blixembosch een actieve wijk is blijkt ook weer eens uit de resultaten van de werkgroep 'Hart voor Blixembosch'. Binnen anderhalf jaar is het de werkgroep gelukt om de beoogde tien (!) AED's 7/24h in de wijk te hebben hangen.

Bij een hartstilstand wordt 112 gebeld, dan kan binnen de cruciale eerste 6 minuten een AED ter plaatse zijn en kan gestart worden met de reanimatie. Dus nog voordat de ambulance er is. Behalve de AED's zijn er natuurlijk ook voldoende burgerhulpverleners (bhv'rs) nodig. Dat zijn de burgers die een cursus reanimatie hebben gevolgd en zich daarna opgegeven hebben bij Hartslag.nu. Na een melding via 112 kunnen zij opgeroepen worden om een AED op te halen of direct naar het slachtoffer te gaan.

“Hart voor Blixembosch” heeft de ambitie dat 'heel Blixembosch” kan reanimeren. En daarvoor is nog werk aan de winkel.

Opgeven voor een reanimatie cursus kan via www.EHBO-Blixembosch.nl.

De cursus duurt ongeveer 4 uur en de kosten van nog geen € 50,- kunnen veelal via de zorgverzekering teruggevraagd worden.

Tip: kom gezellig met z'n tweeën, dan kun je ook makkelijk ervaringen uitwisselen. Geef je vandaag nog op!

En... ieder leven telt!

www.EHBO-Blixembosch.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08470 van Limpt