column

De zin en onzin van hydrateren

De zin en onzin van hydrateren

01-09-2019

Het belang van hydrateren. Huidverzorging begint als je jong bent met goed reinigen én hydrateren. Het goed reinigen van je huid is de basis voor een stralende en gezonde huid. Daarnaast zorgt een goede hydratatie voor een gladdere, zachte en soepele huid. Ook helpt het de natuurlijke huidbarrière in stand te houden. Bij een droge en gevoelige huid is de huidbarrière extra kwetsbaar en verdampt vocht gemakkelijker uit de diepere huidlagen.

WINNAAR AWARD Beste Image Skincare Specialist regio West-Brabant 2018 & 2019!

Nu het ondertussen zomer is merk je misschien ook wel dat je huid droog of trekkerig kan aanvoelen? Smeer je daarom ook altijd goed in met een SPF en na een dagje zonnen altijd met een goede aftersun. Tijdens de zomer ontstaan namelijk veel slecht gehydrateerde huiden. Zon, wind en chloor onttrekken vocht aan de huid, waardoor deze ruwer of zelfs pijnlijk wordt en rimpeltjes beter zichtbaar zijn. Maar geen nood: je zult versteld staan van wat voldoende aandacht en goede hydratatie voor je huid kan doen!

Feiten:

Een goed gehydrateerde huid ziet er jonger uit Gebruik een product op basis van Hyaluronzuur. Het liefst met meerdere moleculaire structuren, zodat het in meerdere huidlagen opgenomen kan worden. Hyaluronzuur kan 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden in de huid Ingrediënten die helpen je huidbarrière functie te herstellen zijn bijvoorbeeld; Vitamine C en Niacinamide.

Fabels:

‘Vocht inbrengende crèmes’; deze bestaan helaas niet. Je kunt namelijk geen vocht in de huid ‘’inbrengen’’.

‘Een vette huid is nooit vochtarm’; dit kan weldegelijk het geval zijn als de huidbarrière verstoord is.

‘Water drinken hydrateert de huid’; veel water drinken zal er niet voor zorgen dat je huid minder droog wordt.

‘De huid exfoliëren is niet goed als je huid droog of schilferend is’; juist wel! Het is alleen wel belangrijk wat voor product je hiervoor neemt. Neem je een exfoliant op basis van Glycolzuur dan verbeterd dit juist de hydratatie in je huid en het verwijderd de schilfers.

Wil je meer weten? Benieuwd of jouw huid gedehydrateerd is? Maak een afspraak voor een gratis huidscan bij onze huidtherapeut.

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie