column

Pigmentvlekken na de zomer

Pigmentvlekken na de zomer

01-10-2019

Ben je deze zomer op vakantie geweest of heb je in Nederland (te) veel van de zon genoten? En heb je nu last van bruinkleurige pigmentvlekken? Mogelijkheid dat het om een lentigo solaris gaat. Deze lentigo solaris (pigmentvlekken) ontstaan na blootstelling aan de zon. Het is een goedaardige pigmentvlek die dus met name voorkomt op de zonbeschenen delen van de huid zoals; gezicht hals en handruggen. Mensen met een blanke huid hebben meer risico op het ontwikkelen van pigmentvlekken.

WINNAAR AWARD Beste Image Skincare Specialist regio West-Brabant 2018 & 2019!

Een lentigo solaris wordt alleen behandeld om cosmetische redenen. De beste en efficiëntste behandeling is met IPL of laser. Met slechts één of enkele behandelingen zijn de vlekjes verdwenen. Het advies is om dit altijd in het najaar/winter te doen wanneer er niet te veel blootstelling is van zon. In mijn werkveld als huidtherapeut is dit een veel voorkomende en veilige behandeling.

Lentigo solaris wordt veroorzaakt door teveel blootstelling aan de zon. Het ontstaan ervan kan dus worden voorkomen door niet te lang in de zon te gaan, een goede zonbeschermingscrème te gebruiken en niet te verbranden. Veelal ontstaan de vlekken in de huid die in het verleden vele jaren zonneschade heeft opgelopen. De schade is dus al aangericht en de pigmentvlek wordt later zichtbaar.

TIP: Begin dus op tijd met een goede bescherming! Vraag je huidtherapeut om advies.

Denk je na het lezen van deze column misschien ook een lentigo solaris te hebben en wil je hier graag van af? Maak een afspraak voor een gratis intake en ik bekijk de mogelijkheden voor jou!

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11076 Multivlaai Etten-Leur