column

Tips voor veilig rijden in de winter

Tips voor veilig rijden in de winter

01-12-2019

Wilt u meer informatie over winterbanden? Bel of mail ons, of kom langs. We adviseren u graag! Voor alles op autogebied staan Ruud en Sasha Oomen samen met hun team voor u klaar!

1. Eerst krabben, dan instappen, starten en wegrijden. Zet de blower op de warmste stand en richt deze op de voorruit. Doe de centrale dashboardroosters even dicht, dan gaat er meer lucht naar de voorruit. Ga pas rijden als je goed zicht hebt! 2. Wegrijden in de tweede versnelling. Is het wegdek bedekt met sneeuw, rijd dan in de tweede versnelling weg. Dan is de kans op doorslippen een stuk kleiner. Ben zuinig met gas geven en laat de koppeling langzaam opkomen. Als je een automaat met sneeuwstand hebt, gebruik die dan.

3. Schaf een set goede winterbanden aan. Deze zorgen voor voldoende grip op glad wegdek en verkorten je remweg. In sommige landen is het zelfs verplicht om in de winter te rijden op winterbanden. Uiteraard zijn deze bij ons verkrijgbaar en adviseren wij u graag hierover.

4. Pas je snelheid aan en houd te allen tijde voldoende afstand. Maak van de geadviseerde twee seconden rustig drie of vier. Dat geeft je de mogelijkheid om – als je voorganger plotseling remt – dat op te vangen zonder zelf te remmen, door van het gas te gaan.

Sint Janstraat 149, Sprundel | info@caoomen.nl | 0165-382830 | www.caoomen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).