column

(Over)beharing in het gezicht,   wat kan je er mee?

(Over)beharing in het gezicht, wat kan je er mee?

01-01-2020

Veel vrouwen hebben last van overbeharing in het gezicht en krijgen hier op oudere leeftijd last van. Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen en komt voor bij 5% van de vrouwen. Het beharingspatroon is echter typisch mannelijk en wordt veroorzaakt door een te hoog gehalte aan mannelijke hormonen in het bloed. Denk hierbij aan bovenlip, kin en hals. Vaak is het erfelijk bepaald, maar het kan ook komen door medicijngebruik of verstoring in het hormonale evenwicht. Veel vrouwen krijgen er last van in de overgang, wanneer het vrouwelijk hormoon oestrogeen afneemt. Dit is een normaal verschijnsel.

WINNAAR AWARD Beste Image Skincare Specialist regio West-Brabant 2018 & 2019!

Veel vrouwen hebben hier in bepaalde mate last van. IPL/laserbehandelingen zijn hiervoor de meeste geschikte behandeling wanneer het gaat om donkere beharing. Wanneer het witte, grijze of rossige haren zijn biedt deze methode helaas geen effect.

Vergoeding zorgverzekeraar

Wanneer je aanvullend verzekerd bent krijg je meestal een groot gedeelte van deze huidtherapeutische behandeling vergoed. Let op: dit geldt alleen voor (over)beharing in het gezicht. Check zeker je zorgverzekering hiervoor eens.

Ben je benieuwd of deze methode geschikt is voor jouw (over)beharing? Neem vrijblijvend contact met me op. Uiteraard is het ook mogelijk om (over)beharing op het lichaam te behandelen met deze methode.

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).