Column

Wat is Rosacea?

Wat is Rosacea?

01-02-2020

Rosacea is een huidaandoening die meer voorkomt dan je denkt. Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening van de huid die gekenmerkt wordt door rode vlekjes, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Het begint meestal na het 30e levensjaar, maar wordt ook bij twintigers gezien. Het ontstaat meer bij vrouwen dan bij mannen en komt vaker voor bij blanke huidtypen.

WINNAAR AWARD Beste Image Skincare Specialist regio West-Brabant 2018!

 

De oorzaak van rosacea is onbekend.

Factoren als stress, warmte, zonlicht, (verkeerde) cosmetica, gebruik van alcohol, sterk gekruid eten en geneesmiddelen met corticosteroïden kunnen de ontwikkeling van rode vlekjes en couperose verergeren.

Eén van de eerste kenmerken is dat de huid heel droog/ruw aanvoelt. Rosacea kan zich in stadia ontwikkelen. Een juiste huidverzorging is voor iedere huid belangrijk, maar vooral bij een huid met Rosacea van essentieel belang. Zo is Vitamine C hét key ingrediënt bij rosacea en is ook dit keer een dagcrème met uv-bescherming niet weg te denken. Hierbij is wel heel belangrijk wat voor uv filter het product bevat.

Ik merk vooral sinds ik de opleiding Huidtherapie heb afgerond dat rosacea stiekem veel voorkomt. Mensen weten het vaak niet en zijn soms ook al lang zoekende naar een goed product om de huid rustiger te krijgen. Doordat het huidbeeld op acne kan lijken gaan mensen soms agressieve producten gebruiken die de huid alleen maar uitdrogen.

Ben je bekend met rosacea of herken je jezelf in dit verhaal? Maak dan een afspraak voor een GRATIS HUIDSCAN.
 

TIP: Kalmeer je huid met Niacimide en Vitamine C. Bescherm je huid elke dag met een SPF 30. Leer de triggers van rosacea kennen en weet dat de behandelingen voor rosacea (gedeeltelijk) worden vergoed bij een aanvullende verzekering.
 

 

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).