bruisende zaken

5 tips om huidveroudering tegen te gaan

5 tips om huidveroudering tegen te gaan

01-03-2020

Huidveroudering is een natuurlijk en geleidelijk proces. Wat veel mensen niet weten is dit al vanaf je 25e levensjaar begint. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en elastinevezels namelijk groter dan de aanmaak ervan. En neemt het met 1% per jaar af. Nu we dit weten, weten we dus ook dat het de volume en elasticiteit van de huid afneemt. Geleidelijk aan ontstaan de eerste kraaienpootjes en fijne lijntjes.

WINNAAR AWARD Beste Image Skincare Specialist regio West-Brabant 2018 & 2019!

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen in je skincare-routine. Dit zijn de vijf belangrijkste:

1. Collageen aanmaak

Start met het gebruik van Vitamine C in je skincare-routine. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen in de huid. Belangrijk hierbij is dat het wel om een hoog percentage van Vitamine C gaat. Vitamine C is namelijk pas werkzaam bij een percentage van minimaal 4%.

2. Omgevingsfactoren

UV-straling is één van de grootste boosdoeners bij huidveroudering. Zo’n 70-90% van de huidveroudering wordt namelijk veroorzaakt door UV-straling. Een musthave hiervoor is een goede (afgestemd op je huidtype) dagcrème met een breedspectrum SPF.

3. Hydratatie

Een goede vochtbalans is voor je huid ook van belang. Wanneer een huid namelijk uit balans is en gedehydrateerd is kan je doen wat je wilt, maar kan je huid niet optimaal functioneren.

4. Krachtpatsers

Retinol is één van de meest wetenschappelijk bewezen effectiefste ingrediënt tegen huidveroudering. In de ruimste zin van het woord; fijne lijntjes, rimpels, pigment(vlekken), verfijnen van de huidstructuur en het egaliseren van de huid.

5. Behandelingen

Daarnaast is het heel mooi om een goede skincare-routine voor thuis aan te vullen met behandelingen die de aanmaak van collageen en de celvernieuwing in de huid stimuleren. Hiervoor pas ik microneedlingbehandelingen toe en ook peelings bieden hierin een uitkomst

Wil jij graag de vroegtijdige tekenen van huidveroudering aanpakken? Maak een afspraak voor een gratis, persoonlijk huidadvies. Door middel van onze huidscan kunnen we eventuele vroegtijdige tekenen van huidveroudering goed in kaart brengen.

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).