column

Hoe onderhoud je zelf  je huid het beste in deze tijd?

Hoe onderhoud je zelf je huid het beste in deze tijd?

01-05-2020

Omdat we massaal thuis zitten, lijkt het mij leuk om je vijf tips te geven om zelf jouw huid thuis in topconditie te krijgen!

TIP 1: Start met het reinigen van je huid. Een vaak gemiste stap, maar o zo belangrijk! Dit brengt je huid in balans en zorgt er ook voor dat ingrediënten die hierna op de huid worden aangebracht beter opgenomen kunnen worden. Twee keer per dag je huid reinigen met een op jouw huidtype afgestemde reiniger is van essentieel belang.

TIP 2: Omdat we nu veel binnen zitten, merken we dit ook direct aan onze huid. Deze is nu veel droger dan anders. Een aantal ingrediënten is heel goed om juist nu in te zetten. Hyaluronzuur is zo’n ingrediënt. Dit kan namelijk duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht in de huid binden! TIP 3: Creëer een gezonde, glowy skin! Zorg ervoor dat je je huid regelmatig exfolieert. Dit is het verwijderen van dode huidcellen. Hiervoor zijn verschillende ingrediënten in te zetten: glycolzuur, salicylzuur of bijvoorbeeld melkzuur. Deze ingrediënten verwijderen dode huidcellen en creëren direct een gezonde glow op je huid.

TIP 4: Bescherm je huid optimaal tegen UV-A, UV-B straling en liefst ook blauwlicht (van tablet, smartphone en computer) en IF (infraroodlicht). Nu we veel thuis zitten, gaan we graag even de tuin in, een stukje fietsen of hardlopen of een heerlijke wandeling maken. Het beschermen van je huid is anti-aging tip nummer één! TIP 5: Ben lief voor je huid en doe eens wat extra! Zoals een intensief voedend masker. Dit is ook nog eens een heerlijk momentje voor je zelf. Een masker op basis van vitamine C of aloë vera om je huid te kalmeren, hydrateren en collageen aanmaak te stimuleren. Of een masker op basis van groene klei, houtskool en anti-oxidanten voor een echt zuiverend detox effect.

STAY SAFE! Voor een persoonlijk huidadvies of producten neem contact met mij op via info@instituutmarlotte.nl of 0165-387081.

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10186 Sweet Queen