column

Krijg je acne van  een mondmasker?

Krijg je acne van een mondmasker?

01-11-2020

Helaas kunnen mondmaskers acne verergeren óf doen ontstaan. Dit wordt “maskne’’ genoemd, een term die sinds kort bestaat en verwijst naar masker-acne. In de praktijk heb ik afgelopen tijd een stijging gezien van mensen met een verergering van hun acne rondom de mond, maar ook bij klanten die normaliter geen tot weinig last hebben van pukkels. En nu ‘ineens’ last hebben van pukkels en irritatie met name rondom de mond regio.

WINNAAR award beste IMAGE Skincare specialist 2018, 2019 & 2020!

Hoe komt dit? Zoals je misschien zelf ook ervaren hebt, kan je huid na het dragen van een mondmasker geïrriteerd aanvoelen. Dit komt omdat het katoenen/papieren mondmasker continu over de huid schuren. Daarnaast weten we dat acne snel toeneemt zodra je huid vochtig en klam is. Wanneer je een mondmasker op hebt, zorgt je eigen adem voor een broeierig effect waardoor bacteriën goed kunnen groeien.

Tips: Gebruik een dubbele reiniging; de milde reiniging verwijdert vuil van je huid en een intensieve reiniging verwijderd dode huidcellen en brengt werkstoffen in de huid. Herstel je huid(barrière) door middel van een serum dat je huid hersteld, ontstekingsremmend werkt, roodheid na pukkels snel doet verminderen en de P.acnes (acne bacterie) aanpakt.

Gebruik een olievrije dagcrème die de huid hydrateert en beschermt. Ga de huid niet uitdrogen met agressieve producten. Was een uitwasbaar mondkapje iedere dag omdat anders vuil en bacteriën achterblijven.

Door middel van een intake (inclusief huidscan) kan ik bekijken of je mogelijk hier ook last van hebt en je een passend advies geven om (masker)acne aan te pakken.

Wist je dat acnebehandelingen bij ons vergoed worden door je zorgverzekering?

www.instituutmarlotte.nl info@instituutmarlotte.nl De Heikant 6, Sprundel 0165-387081

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken