bruisende zaken

 Samen sterk!

Samen sterk!

01-06-2023

Gezondzittendwerken.nl & logopediepraktijk Bruning & Helmy Bruning, adem/stemtherapeut en werkplekadviseur Een goed ingerichte werkplek en de juiste werkhouding voorkomen pijnlijke klachten en zorgen voor een ontspannen ademhaling en een goede stem

Indicatie vragen:


• Brengt u regelmatig veel uren zittend door voor werk of hobby?
• Heeft u hoofdpijn, pijn in uw rug, schouders, nek of arm?
• Heeft u een beroep/activiteit waarbij u uw stem veel gebruikt?
• Is uw stem snel vermoeid of hees?
• Heeft u klachten van kortademigheid of hyperventilatie?

Het ontstaan van klachten:

Het gaat om de balans tussen fysieke en mentale belasting versus overbelasting. Dat is voor iedereen anders afhankelijk van de persoonlijke en werksituatie.

Spanning, stress en emotie zijn externe factoren die invloed hebben op een klacht. Daaronder valt ook een verkeerd ingerichte werkplek of houding. Beiden veroorzaken een oppervlakkige ademhaling, pijnlijke spieren in rug, nek, arm en schouders en dat zorgt weer voorverhoogde spierspanning rondom het middenrif, de hals en de stembanden.

De succesvolle aanpak is een combinatie van twee werkvelden: adem/stemtherapeut en werkplekadviseur

De fysieke klachten behandel ik in mijn logopediepraktijk in Medisch Centrum De Grebbe in Bergen op Zoom. Steeds vaker zijn de adem-/stemklachten waarmee de patiënt zich meldt deels te wijten aan een verkeerde werkplek en/of verkeerde houding. Door dit in de behandeling mee aan te pakken, kan de medische klacht sneller en succesvoller worden behandeld. En dat is het mooie aan de combinatie met mijn onderneming Gezondzittendwerken.nl. Als werkplekadviseur houd ik me voor mkb-ondernemingen bezig met het onderzoeken, optimaliseren en inrichten van arboproof werkplekken. Door de aanschaf van de juiste bureaustoel, (zit/sta) bureau, balanskruk en akoestische oplossing kan ik de werkplek optimaal op maat inrichten. Ik ben zelfstandig leverancier van diverse merken stoelen en meubilair en niet te vergeten akoestische oplossingen, want een slechte akoestiek is killing voor concentratie en stem.

Conclusie:

Door een holistische benadering van fysieke klachten kan onnodig leed en (zorg)geld bespaard en verholpen worden!

Voor het juiste eindresultaat

Helmy Bruning-Borghstijn | Westerland 13, Bergen op Zoom +31 610202148 | info@gezondzittendwerken.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11076 Multivlaai Etten-Leur